Trusler og hemmelighed bag drab

Der lå trusler og noget endnu usagt bag mordet i Tyrkiet, der blev begået efter Antonio Curra-dommen i København, siger en kilde i Tyrkiet til ekstrabladet.dk

Ferhat Kilic, manden der er dømt for at have dræbt Antonio Currá på Nørrebro, mener, hans fætter Hizir ofrede ham i retten for at få nedsat sin egen straf. (Foto: Claus Bonnerup)
Ferhat Kilic, manden der er dømt for at have dræbt Antonio Currá på Nørrebro, mener, hans fætter Hizir ofrede ham i retten for at få nedsat sin egen straf. (Foto: Claus Bonnerup)

Den 25-årige kurder Hizir Kilic sidder fængslet i byen Konya, efter han fredag aften blev anholdt for mordet på sin fætter, den 23-årige Ferhat Kilic. Ifølge Hizir selv, der tilstod efter flere timers afhøring, var det et skænderi om det mord, som de begge blev dømt for i København i 2003, der udløste drabet. Det skriver flere tyrkiske medier.

De to mænd var angiveligt uvenner allerede, mens de afsonede deres straffe i Danmark.

En kilde i Tyrkiet oplyser til ekstrabladet.dk, at de to ikke kendt af politiet i forvejen.

Får maksimal straf
Det siges i lokale kredse, at morderen slog fætteren ihjel, fordi han var blevet truet af ham. Der er angiveligt en hemmelighed mellem de to, som ikke kendes endnu.

Det har den døde truet med at afsløre.
- Før i tiden har de to haft økonomiske problemer indbyrdes. Og den dødes familie er kommet til Konya, siger kilden til ekstrabladet.dk.

Morderens familie har politiet hverken hørt fra eller afhørt endnu. Det vides ikke hvor de er.
Hvornår han første gang han skal over for en dommer vides endnu ikke.
- Men det er sikkert, at han bliver straffet efter den hårdeste straf, siger kilden.

Afdelingen der efterforsker sagen vil ikke udtale sig, før sagen er afsluttet, oplyser presseafdeling ved den lokale politistation i den tyrkiske by Konya.

- Der er blevet lagt vægt på, at de ikke kan, må eller vil oplyse mere, da sagen ikke er afsluttet, og alle væsentlige oplysninger holdes skjult, siger kilden til ekstrabladet.dk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere