Bøde til falsk advokat i drabssag

63-årig kom tæt på familien til en dræbt ung mand i Aalborg ved at lade som om, han var advokat. Nu er han straffet for lovovertrædelsen

Udstyret med et visitkort og titlen lawyer lod en 63-årig mand en familie fra Århus forstå, at han var advokat og tilbød at være bistandsadvokat, da familiens søn døde efter vold i Jomfru Ane Gade i Aalborg i 2007.

For ikke at bringe familien ud af denne vildfarelse og for at have givet familien adgang til at se alle sagens akter, ikke mindst en række stærkt personfølsomme dokumenter, blev manden mandag i byretten i Aalborg idømt 14 dages betinget fængsel og et tillægsbøde på 4000 kr.

Manden valgte at tage betænkningstid med henblik på en mulig anke af dommen.

Den 63-årige, der har en juridisk embedseksamen fra Aarhus Universitet, men altså ikke en beskikkelse som advokat fra Justitsministeriet, fastholdt i retten, at han aldrig har udgivet sig for at være advokat.

Sagen kom frem, da straffesagen mod William Lennon Davis overfaldsmænd blev oprullet ved et nævningeting i Vestre Landsret i Aalborg i 2008.

Da sad afdødes pårørende åbenlyst og bladrede i sagens akter, som de angiveligt havde fået stillet til rådighed af familiens beskikkede bistandsadvokat. Uden at hverken politiet eller retten havde tjekket mandens identitet, var samtlige sagens akter sendt til den 63-åriges bopæl i en Århus-forstad.

En enig domsmandsret fulgte til punkt og prikke anklageskriftet og anklagerens påstand om betinget fængsel og en tillægsbøde. For retten mente, at den 63-årige havde haft talrige muligheder for at rette op på misforståelserne, og at manden havde udleveret stærkt fortroligt materiale.

Sagen har allerede fået retten i Aalborg til at stramme op på procedurerne.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere