Årsag til 22-årigs død fortsat uafklaret

Det er fortsat uklart, hvornår Sundhedsstyrelsen kan be- eller afkræfte, hvorvidt en 22-årig mand fra Esbjerg er det seneste offer for influenza A – den såkaldte svineinfluenza.

Det er endnu uvist, om den 22-årige dansker er død af influenza A. Her ses H1N1-virus i et mikroskop.(Fotot: AP)
Det er endnu uvist, om den 22-årige dansker er død af influenza A. Her ses H1N1-virus i et mikroskop.(Fotot: AP)

Den 22-årige mand blev fundet død fredag morgen i sidste uge. Han havde dagen før søgt læge på grund af influenzalignende symptomer. Efter dødsfaldet blev embedslægeinstitutionen i Region Syddanmark omgående alarmeret.

- Vi kan ikke sige, hvornår vi melder noget ud. Det kan blive senere i dag eller i morgen. Vi ved det ikke, for vi forsøger selv at indhente oplysninger i sagen, lyder det fra Sundhedsstyrelsens kommunikationsafdeling.

Den 22-årige er blevet obduceret, men de endelige resultater af analyserne er angiveligt ikke klar endnu.

En søster til den 22-årige oplyser til JydskeVestkysten.dk, at broderen torsdag henvendte sig til vagtlægen, som bad ham tage en Panodil og lægge sig. Senere tordag var den 22-årige så dårlig, at han opsøgte sin egen læge. Her fik han taget forskellige prøver.

– Jeg ringede til lægen fredag. De første prøver var negative på svineinfluenza, men der skulle efterfølgende tages flere prøver, siger den afdødes søster til jv.dk.

Den ledende embedslæge i Region Syddanmark, Henrik L. Hansen, er sygemeldt og ønsker ikke kommentere situationen for øjeblikket.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere