Rumæner erkender Skovby-røveri

En 24-årig rumæner erkendte mandag ved retten i Horsens, at han var med til at røve Ellen og Karsten Nørgaard i Skovby sidste år

En 24-årig rumæner har erkendt, at han udøvede 'simpel' vold mod Ellen Nørgaard under hjemmerøveriet i Skovby sidste år. (Privatfoto)
En 24-årig rumæner har erkendt, at han udøvede 'simpel' vold mod Ellen Nørgaard under hjemmerøveriet i Skovby sidste år. (Privatfoto)

En af de seks tiltalte i sagen om hjemmerøveriet og drabet på Karsten Nørgaard i Skovby sidste år erkendte mandag ved retten i Horsens, at han var med inde i huset den skæbnesvangre nat den 2. oktober sidste år.

Den 24-årig rumæner erkendte 'almindelig' vold mod Karsten Nørgaards hustru samt selve indbruddet.

Statsadvokatassessor Charles Conrad sagde ifølge Ritzau i sin forelæggelse mandag formiddag, at politiet kom på sporet af den første rumæner, fordi et dna-spor på et cigaretskod ved huset i Skovby matchede med en dna-profil fra en person, der var blevet standset i en stjålen bil den 5. maj 2008.

Det fældende dna-spor kom frem på førstedagen af retssagen i Horsens mod de seks tiltalte rumænere, der er i alderen 21-51 år. Heraf er de fem tiltalt for dødsvold, mens de alle mere eller mindre er tiltalt for tilsammen 56 indbrud spredt over hele Østjylland fra november 2007 til november 2008. De stjal værdier for omkring 2,7 millioner kroner.

Ved totiden om natten blev Karsten Nørgaard bagbundet, gennemtævet og sparket til døde. Også hans kone blev bundet og udsat for stump vold, men hun overlevede, da hun spillede død.

Da indbrudstyvene var forsvundet, søgte hun tilflugt hos en nabo.

Der ventes at falde dom i sagen den 21. december.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere