Lommemand erkender overgreb på børn

Den såkaldte norske lommemand erkender sig ved første retsmøde skyldig i 16 af det omfattende anklageskrifts 74 punkter om seksuelle overgreb på 68 børn

Lommemanden - alias den norske millionær Erik Andersen - er anklaget for to voldtægter og 64 andre tilfælde af seksuelle overgreb på børn. (Arkivfoto)
Lommemanden - alias den norske millionær Erik Andersen - er anklaget for to voldtægter og 64 andre tilfælde af seksuelle overgreb på børn. (Arkivfoto)

Den anklagede i Norges potentielt største pædofilisag har erkendt sig skyldig eller delvist skyldig i 16 af anklageskriftets 74 punkter om seksuelle overgreb, forsøg på seksuelle overgreb og brud på våbenloven.

Retssagen mod den såkaldte "lommemand" blev mandag indledt ved byretten i Follo, nøjagtig et år efter at han blev anholdt.

Den 57-årige mand fra Bergen har fået sit noget særprægede øgenavn, fordi han påstås at have fået sine ofre til at stikke hånden ned i hans bundløse lommer. Her skulle de lede efter nøgler eller et stykke papir, men i virkeligheden var formålet at få børnene til at røre ved hans lem.

Han har tidligere nægtet sig skyldig i at have misbrugt op imod 300 drenge helt ned i seks års alderen over hele i det sydlige Norge siden 1970'erne.

Og mandag svarede han da også med klar røst nej til de fleste af anklagepunkterne, da statsadvokat Jorid Kile Berg brugte næsten en time på at læse hvert eneste af de 74 punkter i anklageskriftet op i retten.

Lommemanden erkendte sig dog skyldig i syv punkter om seksuel omgang og delvis skyldig i ni punkter om forsøg på seksuel omgang med børn under 14 år.

Anklagemyndigheden prøver at få ham dømt for 68 seksuelle overgreb, som spænder fra voldtægt og forsøg på seksuel omgang med 66 drenge.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere