To dræbt af klipper på Tenerife-strand

To kvinder dræbt, da store klippestykker pludselig væltede ned på en populær strand på Tenerife. Ingen danskere er kommet noget til

Et lig bæres væk fra ulykkesstedet. (Foto: AP)
Et lig bæres væk fra ulykkesstedet. (Foto: AP)

Klipper og store sten har dræbt to mennesker på Los Gigantes-stranden på den spanske ferieø Tenerife. Der er tale om en 57-årig brite og en 34-årig spanier, siger redningstjenesten ifølge det franske nyhedsbureau AFP.

De store sten faldt ned på stranden fra et klippefremspring søndag eftermiddag, og der var tidligere frygt for, at fire eller måske seks personer lå begravet under klipperne.

Men søndag aften siger redningstjenesten, at vurderingen nu er, at ingen mennesker ligger under klipperne. Redningsfolk, der har hjælp af sporhunde, fortsætter dog arbejdet på stedet.

Alle danskere har det godt
Stenskredet skete ved et hotel, som bliver benyttet af rejsearrangøren Star Tour. Ifølge selskabets danske salgsdirektør, Stig Elling, bor der i øjeblikket fire danskere på hotellet, der hedder Poblado Marine, og selskabet har lige nu 83 danske gæster i Los Gigantes, der ligger på Tenerifes sydkyst.

Søndag aften havde Star Tours været i kontakt med alle gæster, der har det godt.

- Jeg har lige talt med vores rejseledere på stedet. Og de har været i kontakt med alle vores gæster som har det godt, både de danske og nordiske, fortæller Stig Elling til Ekstra Bladet.

Klipper i fem meter høje dynger
En talskvinde for redningstjenesten siger, at der ikke er meldinger om kvæstede, men nogle gæster på stranden er blevet behandlet for chok.

Det tyske nyhedsbureau dpa citerer lokale medier for at rapportere, at klippestykkerne lå i op til fem meter høje dynger på stranden. De faldt ned fra et klippefremspring, som er 50 meter over stranden.

Flere end 100 politifolk, læger og redningsfolk arbejdede efter ulykken på stranden, der på grund af godt vejr og weekend var velbesøgt, da klippestykkerne faldt.

Øjenvidner siger i øvrigt til dpa, at der også faldt klipper på stranden for en måned siden. Dengang kom ingen til skade, men et stykke af stranden blev afspærret.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Et lig bæres væk fra ulykkesstedet. (Foto: AP)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere