Isoleret terrormistænkt søger læge

Den terroranklagede Tahawwur Rana sidder isoleret i et cementtårn af et fængsel i det centrale Chicago. Men nu skal han have lægebesøg, kræver dommer

Han har kun sig selv at skændes med, den terroranklagede pakistansk-canadier Tahawwur Rana, som det amerikanske forbundspoliti mener har deltaget i planlægningen af et væbnet angreb på Jyllands-Posten.

Siden sin anholdelse 18. oktober har Rana skiftet sin forstadsvilla i det nordlige Chicago ud med en isolationscelle i det topsikrede fængsel Metropolitan Correctional Center, der sine mange etager til trods umuligt kan brødføde ret mange af byens vinduespudsere.

23 af døgnets timer er Rana isoleret fra omverdenen i sin celle, oplyser hans advokat, Patrick Blegen.

- Han må ikke se sin familie, og når jeg mødes med ham, så skal han have håndjern på, siger Blegen.

- Men nu har han fået dommerens ord for, at han må se en læge, fordi han har ondt i nakken og skulderen, lyder det fra advokaten, der samtidig afviser, at hans klient har haft besøg af dansk politi undervejs.

Tidligere på ugen forlød det, at indisk politi var interesseret i at afhøre terrorsagens nøglefigur, den 49-årige David Headley, fordi affæren angiveligt trak spor til Indien.

- Jeg skal jo have besked, hvis nogen vil tale med min klient, og jeg kan med sikkerhed sige, at det har jeg ikke fået, oplyser Blegen. Anklagemyndigheden afviser at kommentere, om såvel indisk politi som PET har rettet henvendelse.

Tirsdag eftermiddag skal Retten i Chicago endnu engang behandle Ranas ønske om - mod anklagemyndighedens vilje - at blive løsladt mod kaution.

Anklagemyndigheden frygter, at Rana, der står til en straf på op mod 30 års fængsel, vil stikke af, hvis han sættes på fri fod.

- Det argument holder ikke, og jeg har da tænkt mig at minde retten om, at der faktisk gik 15 dage mellem Headleys og Ranas anholdelser, og min klient tog da ingen steder hen i mellemtiden, siger Patrick Blegen.

Netop på grund af de forskellige anholdelsestidspunkter, kører de to mænds retssager adskilt fra hinanden.

Først 4. december ventes Headley at skulle for retten for at få afgjort, om han kan løslades mod kaution, oplyser anklagemyndigheden.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere