Udlejere scorer kassen på klimamødet

Nogle tager 2500 kroner i døgnet for at udleje en seng til gæster ved klimatopmødet. Det er forargeligt, mener organisation, der tilbyder gratis indkvartering

Mens mange københavnere åbner deres hjem helt gratis som en venlig gestus over for overnattende gæster til klimatopmødet til december, kræver andre gæstfriheden rigtig godt betalt.

  Nogle kræver 2500 kroner per person i døgnet - altså langt over normal hotelpris - mens klimatopmødet COP15 afvikles i Bella Center den 7. til 18. december.

Enkelte familier vælger ligefrem at flytte ud af deres lejlighed med hele familien for at score kassen under topmødet.

Den organiserede overnatning ved topmødet består blandt andet af en markedsplads for folk, der vil fremleje deres lejligheder eller huse (www.housingcop15.dk).

Det er en slags opslagstavle, som Udenrigsministeriet har stillet til rådighed for folk, der gerne vil udleje sengepladser.

Søndag var der oplistet 3205 annoncer på housing-boligportalen. Prisen per seng begynder ved nogle få hundrede kroner, men det er ikke ualmindeligt, at fremlejeren tager over 2000 kroner.

Rune Bjerg Hansen fra København V annoncerer med 3000 kroner for hver af de fire sengepladser per nat, han vil stille til rådighed i sin lejlighed.

- Jeg synes, vi skal have en vis sikkerhed og noget for ulejligheden og alt besværet. Vi skal jo flytte ud med vores lille søn i givet fald, siger han til Ritzau.

Hos New Life Copenhagen er man forargede over de ublu priser. Her må man nemlig kun stille sengepladser helt gratis til rådighed.

Topmødets logistikchef i UM, Svend Olling, oplyser, at UM ikke blander sig i, hvad folk tager for overnatning.

- Vi har intet med selve udlejningen at gøre. Men vi gør opmærksom på, at lejeindtægten er skattepligtig, siger Svend Olling.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere