Politiet anmeldt efter selvmord i cellen

Landsforeningen KRIM anmelder Østjyllands Politi til statsadvokaten som følge af en drabssigtet mands selvmord i arresten i Århus

Politiet i Østjylland er nu meldt til statadvokaten for hele fadæsen omkring Lisbet Nielsens kæreste, der begik selvmord i sin celle i går, efter han var anholdt for mordet på hende. (Privatfoto)
Politiet i Østjylland er nu meldt til statadvokaten for hele fadæsen omkring Lisbet Nielsens kæreste, der begik selvmord i sin celle i går, efter han var anholdt for mordet på hende. (Privatfoto)

Landsforeningen KRIM melder Østjyllands Politi til Statsadvokaten for Nord- og Østjylland som følge af en 42-årig mands selvmord i arresten i Retten i Århus.

Anmeldelsen lyder på pligtforsømmelse, fordi politiet tilsyneladende ikke informerede arrestpersonalet om, at manden tidligere har fået stillet en diagnose som skizofren.

Ifølge KRIM burde politiet slet ikke have anbragt manden i en arrest, men på et psykiatrisk hospital.

- Politiet havde pligt til at oplyse om hans diagnose. Kriminalforsorgen må ikke modtage sådanne personer, siger formand for KRIM, Claus Bonnez.

- Vi mener derfor, at et ansvar bør placeres hos politiet, siger han.

- Det er vores opfattelse, at politiet utvivlsomt har kendt til diagnosen, da man afleverede ham til arresthuset, siger Claus Bonnez.

Han siger, at politiet ofte afleverer psykisk syge til fængsler og arresthuse i stedet for psykiatriske hospitaler, og at det sker af bekvemmelighedshensyn, idet de psykiatriske hospitaler kan være svære at overtale til at modtage den slags patienter.

Efterforskningschef i Østjyllands Politi, Ole Madsen, vil ikke kommentere, hvorvidt politiet informerede om mandens psykiatriske diagnose. Diagnosen blev stillet i forbindelse med en drabssag, der går tilbage til 1991. Ole Madsen henviser til, at politiet er i gang med at efterforske forløbet op til mandens selvmord lørdag.

Han var sigtet for drabet på sin forsvundne kæreste, Lisbet Nielsen, fra Århus.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere