Drabsplaner på forsvarsminister i København

Ny bog afslører, at der var planer om at myrde den daværende amerikanske forsvarsminister Caspar Weinberger, da han besøgte København i 1986

Caspar Weinberger skulle have været myrdet, da han gæstede København - i hvert fald, hvis det stod til libyske terrorgrupper. (Foto: AP)
Caspar Weinberger skulle have været myrdet, da han gæstede København - i hvert fald, hvis det stod til libyske terrorgrupper. (Foto: AP)

I maj 1986 besøgte USAs daværende forsvarsminister, republikaneren Caspar Weinberger, København. Han landede midt i et anspændt politisk klima præget af en ophedet debat om fodnoter og atomfrie zoner, og Weinbergers opgave under besøget var at forklare, at man fra amerikansk side så med kritiske øjne på den danske enegang i sikkerhedsspørgsmål. Det skriver Berlingske Tidende.

Ronald Reagan var præsident i USA, og i Danmark var statsminister Poul Schlüter (K) og udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V) underlagt et flertal i Folketinget, som ikke var enige i De Konservative og Venstres udenrigspolitik for eksempel i forhold til Nato's atomvåbenstrategi.

Nu afsløres det i en ny bog, at Caspar Weinberger skulle have været slået ihjel under sit besøg i København. Bogen, der bærer titlen 'Bombeterror i København - Trusler og terror 1968-1990' udkommer 10. november og er forfattet af historiker, skribent og anmelder ved Berlingske Tidende, Bent Blüdnikow. Han skriver i bogen, at der 'fra den 18. maj (1986, red.) til månedens udgang ville finde flere terroraktioner sted i Danmark. Det skulle dreje sig om to uafhængige libysk inspirerede terrorgrupper, hvoraf den ene var på seks medlemmer og den anden på fire'.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere