Kunsttyve løsladt - kendt læge stadig bag tremmer

Mens to kunsttyve er blevet løsladt - må en kendt plastikkirurg fortsat sidde fængslet i sag om stjålne malerier for 670.000 kroner

Mens to håndlangere i går blev løsladt for at have udført kunsttyveriet, må den kendte kirurg fortsat sidde bag tremmer.(Foto: Jan Sommer)
Mens to håndlangere i går blev løsladt for at have udført kunsttyveriet, må den kendte kirurg fortsat sidde bag tremmer.(Foto: Jan Sommer)

To mænd, der er sigtet for at have stjålet kunst for 670.000 kroner, blev i går løsladt. Men politiet mistænker fortsat en kendt dansk plastikkirurg for at have bestilt tyveriet, og hans varetægtsfængsling blev i dag forlænget til den 4. november i Retten på Frederiksberg.

Bestillingsopgave
De to kunsttyve blev anholdt den 27. august, efter politiet havde offentliggjort overvågningsbilleder af dem, mens de umaskerede og ved højlys dag var i færd med at fjerne en række malerier fra en villa på Frederiksberg.

Tyvene er fortsat sigtet for tyveri i sagen, men de blev i går løsladt, fordi den tid, de foreløbig har siddet varetægtsfængslet, svarer til den fængselsstraf, de vil kunne idømmes for tyveri, oplyser politianklager Tina Davidsen til ekstrabladet.dk.

Gerningsmænd på fri fod
I retten kom det frem, at politiet leder efter flere medgerningsmænd i sagen, og at de fire malerier af Cobra-kunsteren Carl Henning Petersen til en værdi af 670.000 kroner fortsat er sporløst forsvundet.

Tina Davidsen ønsker ikke at oplyse, hvor mange medgerningsmænd politiet leder efter men begrundede varetægtsfængslingen med, at den sigtede læge ved en løsladelse vil kunne påvirke de gerningsmænd, som stadig er på fri fod, og som politiet ikke har fundet endnu.

Nægter sig skyldig
Den kendte læge, hvis identitet ikke må afsløres i pressen på grund af navneforbud i sagen, blev anholdt den 13. august sigtet for at have bestilt tyveriet, og politiet mistænker ham for at være bagmand i sagen.

Kirurgen nægter sig skyldig, men varetægtsfængslingen blev ikke desto mindre forlænget i retten med den begrundelse, at det vil være ødelæggende for sagens videre efterforskning, hvis den sigtede for mulighed for at tale med eventuelle medgerningsmænd eller ødelægge spor.

Malerierne blev stjålet den 29. juni fra kunstnerens enkes hjem.