Her er Boston-bombemanden begravet

Bombemanden Tamerlan Tsarnaev er i al stilhed blevet begravet på muslimsk gravplads i Virginia

Tamerlan Tsarnaev er blevet stedt til hvile på en muslimsk gravplads i staten Virginia, USA .(Foto: Joe Mahoney/AP)
Tamerlan Tsarnaev er blevet stedt til hvile på en muslimsk gravplads i staten Virginia, USA .(Foto: Joe Mahoney/AP)

Den 26-årige Tamerlan Tsarnaev, der sammen med sin bror, Dsjokhar Tsarnaev, er hovedmistænkt for at stå bag bombeangrebene under Boston Marathon 15. april, er i al stilhed stedt til hvile på en muslimsk gravplads ved navn Al-Barzakh i byen Doswell, Virginia, 900 kilometer fra Boston. Ingen gravplads i nærheden af Boston har haft lyst til at lægge jord til den formodede morder, der døde under en skudveksling med politiet 19. april.

Forhadt
Torsdag blev Tamerlan Tsarnaev begravet på den muslimske gravplads og fredag fik offentligheden besked om, at den forhadte morder var blevet begravet via en pressekonference.

Bukhari Abdel-Alim, der er ansvarlig for den muslimske gravplads, fortæller, at man ikke har haft til hensigt at støde nogen ved at begrave en af de hovedmistænkte for det seneste terroranslag mod USA.

Begravelsen fandt sted i samarbejde med den lokale metodistiske kirke i området, myndighederne i Boston samt Tamerlan's farbror, Ruslan Tsarni, som fik en henvendelse fra Martha Mullen fra den metodistiske kirke. Hun havde hørt, at ingen ville begrave den forhadte mand.

- Det, der skete i Boston, er forfærdeligt, men jeg tænker på, at Jesus sagde, at man skal elske sine fjender, og jeg tror virkelig på det. Når nogen er død, er det bare at begrave personen og komme videre, siger Martha Mullen til avisen Times-Dispatch i Richmond, ifølge Expressen.se .

- Vi ser ikke politisk på det, men et sted skulle han jo begraves, og han kan jo ikke begrave sig selv, fortsætter Martha Mullen.

Se også: Boston-bomberen omsider begravet

Modstand
Det er dog ikke alle, der tager lige let på begravelsen af Boston-bombemanden.

- Jeg synes, det her er forfærdeligt. Jeg vil ikke have ham i Boston, og jeg fatter ikke, hvorfor de skulle bringe ham hertil, siger den lokale borger Constance Tilman til Times-Dispatch.

Gravpladsen bliver nu ekstra godt bevogtet, meddeler det lokale politi, der også gør opmærksom på de store bøder, man kan få for at vandalisere gravsteder i USA.

Mange lokale borgere i området er utilfredse med, at morderen er begravet i deres by - også byrådsmedlemmer fra Doswell, rapporterer CNN.

Se også: Intet gravsted til Boston-bombemand

Kunne ikke begraves hjemme
På grund af politiske restriktioner fra amerikansk side, har det ikke været muligt at få Tamerlan begravet i den russiske republik Dagestan, hvor hans far bor.

Forholdet mellem de russiske og amerikanske myndigheder i sagen er køligt, fordi Rusland angiveligt - ifølge anonyme amerikanske tjenestemænd - har tilbageholdt vigtige informationer om de to brødre.

Af de oplysninger fremgår det, at Tamerlan Tsarnaev blandt andet er mistænkt for at have støttet grupperinger, som russerne mistænker for at ville angribe Kaukasus, skriver Wall Street Journal.

Under bombeangrebet blev tre dræbt og 264 såret.