Brorsons Kirke ryddet i nat

Fem aktivister anholdt ved Brorsons Kirke for bid og spark mod politiet

I alt fem aktivister blev anholdt under nattens optøjer på Nørrebro. (Foto: Anthon Unger)
I alt fem aktivister blev anholdt under nattens optøjer på Nørrebro. (Foto: Anthon Unger)

I alt fem aktivister blev anholdt i nat i forbindelse med urolighederrne ved Brorsons Kirke, da Københavns Politi hentede 17 mandlige afviste irakiske asylsøgere ud af kirken ved en aktion, der begyndte omkring klokken et i nat.

Flere hundrede aktivister kom hurtigt til stedet og forsøgte at hindre politiet i at gennemføre aktionen.

Det kom til deciderede gadekampe, hvor politiet måtte bruge knipler og peberspray for at holde aktivisterne på afstand.

Ingen tilskadekomne
- Så vidt jeg ved er der hverken på aktivist- eller politisiden opstået alvorlig tilskadekomst. Vi har anholdt fem demonstranter, der vil blive sigtet for diverse forseelser. En sparkede en betjent, og en anden bed en betjent i fingeren. Yderligere to er sigtet for henholdsvis at modsætte sig anholdelse og for forsøg på at befri en anholdt. Ingen af de fem vil blive forsøgt fremstillet i grundlovsforhør, siger politiets centrale vagtleder, Søren Wiborg, til ekstrabladet.dk.

Han oplyser, at der angiveligt er planlagt en demonstration med start klokken 18 i aften som en reaktion på udsættelsen af irakerne.

- Vi har hørt det på rygtebasis og ved endnu ikke, om det bliver til noget, men hvis det er tilfældet, vil vi følge demonstrationen nøje, uden at vi dog har tænkt os at lægge hindringer i vejen for afviklingen, hvis det foregår i god ro og orden, siger Søren Wiborg.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere