Sex-anklaget dansker: Jeg er offeret

Bjarke Schultz, der er mistænkt for 14 voldtægter i Litauen, nægter sig skyldig i retten i Vilnius

Bjarke Schultz føres ind til retssagen: (Foto: Dainius Sinkevicius)
Bjarke Schultz føres ind til retssagen: (Foto: Dainius Sinkevicius)

Voldtægts-anklagede Bjarke Schultz ser sig selv - og bestemt ikke sin barnepige - som det egentlige offer i den alvorlige sex-sag, litauisk politi har rejst mod ham.

Det stod klart, da den opbragte og hyppigt protesterende dansker fredag blev ført ind til et forberedende retsmøde i Vilnius, hvor han er tiltalt for adskillige gange at have voldtaget den unge kvinde, som han netop havde ansat som barnepige og sproglærer for sin seks-årige datter.

Kaldt til orden
To gange kaldte den kvindelige dommer ham til orden, og advarede ham om, at det ville få konsekvenser, hvis han igen afbrød retsmødet.

Den 47-årige Bjarke Schultz kvitterede med at kræve dommeren fjernet, fordi hun efter hans opfattelse er inhabil. Danskeren mener, at hun allerede har taget stilling til skyldsspørgsmålet., da hun flere gange har forlænget hans varetægtsfængsling.

Forlængede fængsling
Ikke overraskende afviste dommeren dog kravet og forlængede samtidig fængslingen af den danske direktør med yderligere tre måneder.

Retten har også bestemt, at hele sagen skal foregå bag lukkede døre, men det blev dog oplyst, at man ikke alene vil afhøre den 21-årige barnepige og de brandmænd, der en søndag sidst i maj fik hende ud af danskerens lejlighed efter godt 18 timers formodet indespærring.

Naboer skal vidne
Også flere naboer i danskerens opgang i et af hovedstadens mere velhavende kvarterer skal afgive forklaring - muligvis fordi der kan være hold i påstanden om, at naboer undertiden har set eller hørt grædende kvinder flygte fra danskerens lejlighed.

Selve anklageskriftet hemmeligholdes, fordi der er tale om en sædelighedssag, men i følge lokale medier, skal Bjarke Schultz have voldtaget den 21-årige op mod 14 gange. Sagen har bl.a. derfor vakt betydelig opsigt i Litauen, hvor Face Book-gruppen 'Stop Bjarke' har modtaget et stort antal hadske indlæg mod 'den perverse dansker'.

Men også i Danmark følges forløbet med interesse. Efter omtalen på eb.dk er der kommet flere henvendelser fra personer, der angiveligt har kendskab til den voldtægts-anklagede. Ingen af dem tager den 47-årige i forsvar.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen