Tolken forstår ikke voldtægts-tiltalte

Danske Bjarke Schultz er anklaget for at voldtage babysitteren 14 gange og voldtage hende i 18 timer den ene gang

Sex-anklagede Bjarke Schultz har i sin lille fængselscelle i Lukiskes-fængslet i Vilnius brugt adskillige dage på at forsøge at læse og imødegå anklagemyndighedens materiale i den voldtægtssag, som i helt uhørt grad optager sindene i Litauen. Og som chefanklageren nu har besluttet, at han skal retsforfølges for.

Men anklageskrift og alle øvrige dokumenter er på litauisk, og den tolk, Bjarke Schultz har til rådighed, kender åbenbart ikke ordet ’uskyldig’.

Et ellers vigtigt udtryk, når man benægter, at man har tilbageholdt og adskillige gange voldtaget en 19-årig pige i sit eget hjem.

Nægtes ny tolk
- Vi har forsøgt at skaffe en ny tolk, men anklageren siger nej. Vores klients rettigheder bliver krænket, og det har desværre været typisk for hele forløbet, siger advokat Vilija Viesunaite, der er den ene af danskerens to forsvarere. Hun overvejer at gå til Europadomstolen for at sikre Bjarke Schultz’ rettigheder.

- Vi mærker et vist pres både fra parlamentet og anklagemyndigheden og ikke mindst fra de litauiske medier. Landets største avis er gået i offensiven med en række grove beskyldninger uden antydning af beviser.

- I er de første journalister, vi taler med, fordi vi håber, at I vil behandle sagen mere professionelt, end det er sket her i landet, siger hun til Ekstra Bladets udsendte.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen