Ny bande med i bandekrig

Endnu en ungdomsbande har set dagens lys, og dens unge indvandrermedlemmer vil gerne deltage i den fynske bandekonflikt

Endnu en aktør har meldt sig på banen i den fynske bandekonflikt. En gruppe af unge indvandrere har oprettet en ny ungdomsgruppe, der kalder sig Team Harakat og planen er at være modspillet til rockernes AK 81.

Det oplyser Per Franck, der er leder af Nærpolitiet i Vollsmose til DR Fyn.

Det fynske bandemiljø tæller udover Team Harakat også indvandrergruppen Black Ghost, der er det direkte modsvar til Hells Angels. Den nye gruppe, Team Harakat , er en såkaldt lillebror-gruppe til Black Ghost og Harakats primære modstander er AK81.

Politiet opdagede den såkaldte lillebror-gruppe i efteråret 2008, men Team Harakat er ikke så velorganiseret AK81. Derfor er det vanskeligt at kortlægge præcis, hvor mange medlemmer gruppen har, siger Per Franck til DR Fyn.

Gruppens medlemmer er mellem 12 og 18 år. Alligevel er Team Harakat så småt begyndt at stikke næsen frem i den verserende bandekonflikt. Det bekræfter Kirsten Fischer, der leder politiets afdelings for organiseret kriminalitet, der bla. efterforsker bandekonflikter.

Fordi de fleste medlemmer af Team Harakat er under den kriminelle lavalder, er Fyns politi sammen den de sociale myndigheder i gang med en koordineret indsats, der skal forhindre at lillebror-gruppen bliver til egentlige bandemedlemmer i Black Ghost.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen