PET-betjent skød mod kollega

En betjent fra PET's Sikkerhedsafdeling kræves fængslet for at have skudt mod en kvindelig kollega og hendes hund. Det var bare en joke, hævder betjenten

Det var her en 54-årig PET-mand lavede en rigtig 'strømer-joke' og affyrede et våben på et kontor. (Arkivfoto: Mikkel Khan Tariq)
Det var her en 54-årig PET-mand lavede en rigtig 'strømer-joke' og affyrede et våben på et kontor. (Arkivfoto: Mikkel Khan Tariq)

En 54-årig betjent fra Politiets Efterretningstjeneste skal bag lås og slå efter, at han i oktober sidste år rettede sin tjenestepistol mod en kvindelig kollega og hendes hund og skød direkte mod dem begge på et kontor i PET's domicil i Søborg.

Sådan lyder kravet fra Statsadvokaten for Københavns Vestegn i et anklageskrift, som Ritzaus har fået indsigt i.

Ifølge anklageskriftet hvinede projektilet tæt forbi kollegaen og borede sig direkte ned i kontorets gulv blot 10 centimeter fra kvindens fødder. Det får statsadvokaten til at konkludere, at 'der var nærliggende fare' for kvindens liv og førlighed.

Betjenten har forklaret episoden som 'en joke', og at han ikke anede, at der var en patron i kammeret, da han trykkede af.

Statsadvokaten betegner dog på ingen måde sagen som en joke, men derimod som embedsmisbrug.

- Der er tale om en kontordame, der har taget sin egen hund med på arbejde for at vise den frem for kollegerne. Men på et tidspunkt trækker betjenten altså sin pistol og trykker af, og det er jo tæt på at gå galt, siger statsadvokatassessor Tine Ginnerup, der møder som anklager, når sagen åbnes ved Retten i Glostrup på onsdag.

Hun oplyser samtidig, at betjenten foreløbig ikke er suspenderet fra politiet, men at han ikke længere er ansat i efterretningstjenesten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen