Hedegaard-skudmand måske fanget på video

Løbende mand i rød jakke fanget af overvågningskamera tæt ved gerningsstedet

Politiet skal kigge mange timers overvågning igennem. Muligvis findes der gode billeder af manden, der forsøgte at slå Lars Hedegaard ihjel. (Foto: Jens Dresling/Politiken)
Politiet skal kigge mange timers overvågning igennem. Muligvis findes der gode billeder af manden, der forsøgte at slå Lars Hedegaard ihjel. (Foto: Jens Dresling/Politiken)

Københavns Politi har muligvis billeder af den mand, der tirsdag formiddag forsøgte at dræbe islamkritikeren Lars Hedegaard.

Læs også:

Se også: Sådan skal attentatmanden fanges

Det siger efterforskningsleder Jørgen Skov til Ekstra Bladet.

- Vi har optagelser af en mand i en rød jakke, der er mørkhåret, som løber fra området omkring gerningsstedet. Om det er gerningsmanden ved vi ikke endnu, siger Jørgen Skov til Ekstra Bladet.

Læs også:

Se også: Gerningsmanden var en ren amatør

De pågældende billeder er ikke af den bedste kvalitet, men Jørgen Skov håber, at der er andre og bedre overvågningsbilleder af gerningsmanden.

- Vi har sikret al den videoovervågning, der findes rundt omkring på tankstationer, busser og ved forretninger, og der er meget, der skal kigges igennem, siger Jørgen Skov.

Luskede rundt
Samtidig håber Jørgen Skov fortsat på hjælp fra borgere i sagen om drabsforsøget på Lars Hedegaard, der blev forsøgt skudt af en mand der udgav sig for at være postbud, der skulle aflevere en pakke til Hedegaard, der er debattør, forfatter, tidligere chefredaktør på Information og formand for Trykkefrihedsselskabet.

Læs også:

Se også: Svensk avis sviner Lars Hedegaard

Ifølge flere vidner luskede en mand, der matcher signalementet på attentatmanden, rundt i Lars Hedegaards nabolag søndag den 3. og mandag den fjerde februar - altså i dagene umiddelbart optikl drabsforsøget.

- Vi har flere vidner i området, der har undret sig over et postbud, der har været i området søndag og mandag formiddag, men uden post, siger Jørgen Skov til Ekstra Bladet.

Politiet vil forsat gerne have hjælp fra borgerne, hvis man mener at have set noget, der kan have betydning for opklaringen af attentatet.

Har du video af gerningsmanden?
Samtidig opfordrer politiet borgere, der måtte ligge inde med eventuelle videooptagelser af gerningsmanden til at henvende sig.

- Vi vil meget gerne have optagelser fra private overvågningskameraer, hvis et eller flere kameraer har fanget gerningsmanden, siger Jørgen Skov.

Læs også:

Se også: Politiet: Gerningsmanden kan have båret paryk

Lars Hedegaard kom selv gerningsmanden i møde, da han troede, at attentatmanden, der var forklædt som postbud, skulle aflevere en pakke til Hedegaard. Her trak gerningsmanden en pistol rettet mod Hedegaards hoved, men ramte ved siden af. Hedegaard slog gerningsmanden i ansigtet med en knytnæve, hvilket fik ham til at tabe sit våben.

Mens Hedegaard flygtede, samlede gerningsmanden sit våben op og forsøgte at skyde endnu engang - men pistolen klikkede blot.

Efterfølgende flygtede gerningsmanden i retning af Søndre Fasanvej, hvorfra han kan være flygtet via Zoologisk Have eller via Søndermarken og Valby Langgade.

Læs også:

Den formodede gerningsmand er af flere vidner blevet set i Lars Hedegaards nabolag i dagene op til attentatforsøget. (Foto: Mogens Flindt) 112 - 6. feb. 2013 - kl. 16:52 Attentatmand luskede rundt i området i flere dage

Lars Hedegaard har beskrevet gerningsmanden som en: dansktalende mand, ca. 25 år. Ca. 175-180 cm høj og almindelig af bygning. Mellemøstligt udseende, meget mørkt hår, der var halvlangt og let krøllet (muligvis en paryk). Manden fremstod ubarberet med mørke skægstubbe. Han bar en rød jakke.

Ved du noget om attentatet på Lars Hedegaard, så tip os på mail på 1224@eb.dk eller på sms/mms på 1224 (almindelig sms-takst)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere