Dræbt i ildkamp: Gidseltager affyrede første skud

Nye oplysninger om gidseldrama: Jimmy Lee Dykes havde mineret beskyttelsesrum med bomber

Jimmy Lee Dykes, 65, var tilsyneladende indstillet på, at gidselaffæren skulle få en voldelig afslutning. (Foto: AP)
Jimmy Lee Dykes, 65, var tilsyneladende indstillet på, at gidselaffæren skulle få en voldelig afslutning. (Foto: AP)

Jimmy Lee Dykes, 65, affyrede første skud, da FBI stormede den underjordiske bunker i Alabama, USA, hvor han i seks døgn havde holdt en lille dreng som gidsel. Det oplyser politikilder til den amerikanske tv-station CBS News.

Jimmy Lee Dykes blev dræbt under en kort skudveksling, da fire agenter overrumplede Dykes og befriede den femårige dreng, Ethan.

Aktionen fandt sted, efter forhandlingerne mellem gidseltageren og myndighederne var gået i hårdknude.

- Vi frygtede, at drengen var i overhængende fare, trængte ind i bunkeren og reddede barnet, lød det fra den ledende FBI-agent, Stephen E. Richardson.

Ifølge myndighederne var Jimmy Lee Dykes indstillet på, at gidselaffæren skulle få en voldelig afslutning. Vietnam-veteranen var velbevæbnet og havde skjult to bomber i beskyttelsesrummet.

Læs: Femårig dreng reddet af skjult kamera

Bombeeksperter fandt den ene bombe i ventilationsrøret, mens den anden var placeret inde i beskyttelsesrummet. Det er uklart, hvorfor bomberne ikke detonerede under aktionen.

FBI var dog klar over, at Dykes var i besiddelse af sprængstoffer. I løbet af gidseldramaet havde de nemlig sneget et kamera ind i bunkeren, så de kunne følge med i, hvad der foregik.

Forud for aktionen havde FBI-agenter trænet i en model af beskyttelsesrummet, som myndighederne havde bygget på Dykes ejendom. Intet blev overladt til tilfældighederne.

Læs: FBI trænede i model af beskyttelsesrum

Jimmy Lee Dykes var kendt som en enspænder, der skabte frygt i sit nabolag. Ifølge naboer patruljerede han ofte i sin have om natten med skydevåben. Beskyttelsesrummet byggede han, da han flyttede til området for to år siden.

Femårige Ethan blev i sidste uge taget som gidsel, da Dykes steg om bord på en skolebus i byen Midland City, Alabama, skød chaufføren og tog drengen med sig.

Ethan er blevet genforenet med sin familie og har det efter omstændighederne godt.

1 af 5 Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har offentliggjort fire billeder fra området omkring beskyttelsesrummet, hvor femårige Etahn blev holdt fanget. (Foto: FBI)
2 af 5 Dette foto viser ventilationsrøret, der blev brugt til forhandlingerne mellem myndighederne og Jimmy Lee Dykes. (Foto: FBI)
3 af 5 (Foto: FBI)
4 af 5 (Foto: FBI)
5 af 5 Jimmy Lee Dykes, 65, var tilsyneladende indstillet på, at gidselaffæren skulle få en voldelig afslutning. (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere