Politiet efterforsker gas på Langkær Gymnasium

Politiet forsøger at finde frem til, om den gas, som gjorde flere elever syge, blev spredt med vilje

Foto: Anders Brohus
Foto: Anders Brohus

Der er så småt ved at falde ro over Langkær Gymnasium i Aarhus, hvor der onsdag blev slået gasalarm.

800 elever blev evakueret, og 24 ansatte og elever måtte behandles, da de fik det dårligt af at bevæge sig gennem et gangareal, hvor der tilsyneladende var et gasudslip.

Foruden politiet blev fem ambulancer sendt til gymnasiet, da der blev slået alarm.

- Det lægefaglige personale behandlede på stedet 24 personer, der havde symptomer som hoste og opkast, fortæller pressetalsmand for Østjyllands Politi, Mogens Brøndum.

- Men man skønnede ikke, at det, de har været udsat for, er farligt, så de er alle sendt hjem med besked om at kontakte vagtlægen eller egen læge, hvis de skulle få det dårligere, fortsætter han.

Det er ikke med sikkerhed slået fast, hvad det var, lærere og elever blev udsat for.

- Vores foreløbige konklusion er, at der formentlig har været tale om CS-gas, bedre kendt som tåregas, siger Mogens Brøndum.

- Enkelte på gymnasiet har genkendt både lugten og symptomerne, som dem man får fra tåregas, men Beredskabsstyrelsen har hverken fundet spor af giftgas eller tåregas på gymnasiet.

Politiet skal nu forsøge at finde ud af, hvordan gassen er sluppet ud på skolen, og vil ikke afvise, at det kan være en elev, der spredt gassen.

- Det må efterforskningen vise. Hvis gassen er spredt med vilje, vil vedkommende, der har gjort det, som det mindste blive sigtet for overtrædelse af våbenloven, siger Mogens Brøndum.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere