PET: Vi kan ikke beskytte alle

PET samarbejder med Københavns Politi, der har modtaget rigtig mange henvendelser i skudsagen fra Frederiksberg

Islamkritikeren Lars Hedegaard blev forsøgt likvideret i går. (Foto: Jens Dresling)
Islamkritikeren Lars Hedegaard blev forsøgt likvideret i går. (Foto: Jens Dresling)

For første gang siden skud-attentatet på Trykkefrihedsselskabets formand, Lars Hedegaard, har PET i dag taget bladet - en smule - for munden.

- PET ser med stor alvor på overfaldet på formanden for Trykkefrihedssel-skabet, Lars Hedegaard, og PET samarbejder tæt med Københavns politi om efterforskningen af sagen og om Lars Hedegaards sikkerhed, skriver chefen for PET, Jakob Scharf på tjenestens hjemmeside og fortsætter:

- Som national sikkerhedsmyndighed arbejder PET løbende på at identificere og imødegå voldelige ekstremistiske trusler. Det gælder ikke mindst trusler rettet mod personer, der deltager i den offentlige debat. Det vil imidlertid aldrig være muligt for PET at imødegå enhver mulig trussel, understreger han.

Vi vurderer truslerne
Jakob Scharf siger, at PET træffer løbende foranstaltninger med henblik på politi-beskyttelse af truede personer.

- Beslutningen om, hvorvidt der er grundlag for at iværk-sætte beskyttelsesforanstaltninger, og om karakteren og omfanget af de konkrete foranstaltninger, træffes på grundlag af de efterretninger, som PET er i besiddelse af, og de trusselsvurderinger, som PET udarbejder. Det vil i øvrigt aldrig være muligt for PET at yde fuldstændig beskyttelse i forhold til enhver person, der i den offentlige debat giver udtryk for markante og kon-troversielle synspunkter, og som derfor potentielt vil kunne være mål for voldelige ekstremistiske trusler, skriver han.

I mens fortsætter Københavns Politi efterforskningen. De oplyser i dag, at de har modtaget rigtig mange henvendelser fra borgere i forbindelse med skudsagen.

Læs her:

Se også: Sådan skal attentatmanden fanges

Læs her:

Se også: Gerningsmanden var en ren amatør

Politiet efterlyser vidner indenfor et særligt tidsrum og i et bestemt område i dagene op til skud-angrebet.

- Vi er meget interesseret i at tale med borgere, der søndag den 3. februar og mandag den 4. februar har været i området Pelargonievej, Azaleavej i tidsrummet mellem kl. 0900 til kl. 1200 . Vi vil derudover meget gerne i kontakt med borgere fra området, der har videoovervågning, hvorpå der kan være optagelser af gerningsmanden, siger politiinspektør Jørgen Skov, leder af efterforskningen i Københavns Politi.

Læs her:

Se også: Svensk avis sviner Lars Hedegaard

Gerningsmanden beskrives som: Dansktalende mand, ca. 25 år. Ca. 175-180 cm høj og almindelig af bygning. Mellemøstlig udseende, meget mørkt hår, der var halvlangt og let krøllet (muligvis en paryk). Manden fremstod ubarberet med mørke skægstubbe.

Læs her:

Se også: Det skal der til for at få PET-beskyttelse

Han var iført en postlignende rød jakke med symbol på ryggen, muligvis et posthorn. Jakken var tynd og muligvis af nylon - der kan være tale om en regnjakke.

Yderligere vidner eller andre, der kan bidrage med oplysninger, kan henvende sig politiet på telefon 1 1 4 .

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere