Fakkeltog: Stop så vold og skyderi!

MIndst 400 deltog i fakkeltog i protest mod våben i bybilledet og til minde om skuddræbte Jonathan

Med et fakkeloptog markerede hundredevis af mennesker fra hele Nordsjælland i Gladsaxe, at de er trætte af våben i bybilledet. (Foto: Jesper Mortensen)
Med et fakkeloptog markerede hundredevis af mennesker fra hele Nordsjælland i Gladsaxe, at de er trætte af våben i bybilledet. (Foto: Jesper Mortensen)

Til lyden af kirkeklokkernes bimlen og med faklerne som eneste varmekilde i frostvejret begav op mod 400 mennesker sig for kort tid siden ud på en gåtur rundt i Gladsaxe.

Fakkeltoget er en protest mod den eskalering af skyderi og vold, der har været dominerede i den forgangne weekend.

Læs også:

Se også: 19-årige Jonathan dræbt i kugleregn

Optoget begyndte på kirkepladsen og sluttede ved centeret på Høje Gladsaxe Torv, hvor 19-årige Jonathan Taboryski fredag aften blev dræbt af skud i hovedet, da han sammen med en gruppe venner forlod et pizzeria.

Fra hele Nordsjælland var folk kommet for at markere, at det skal være slut med våben og skyderi i området. Både unge og deres forældre trodsede kulden for at protestere mod de tre skudepisoder, der har præget weekenden i omegnen af København.

Læs også:

Se også: Bandedræbts kæreste: Vi drømte om børn og ægteskab

I en tale på kirkepladsen takkede 18-årige Sara fra det lokale ungeråd for fremmødet og opfordrede hendes jævnaldrende til at passe på hinanden og bruge de tilbud og aktiviteter, der er i byen, så Gladsaxe fortsat kan være et dejligt sted at være.

På torvet holdt 1.viceborgmester Trine Græse en tale, hvor hun opfordrede unge, der gerne vil ud af kriminalitet til at kontakte kommunen, fortæller ekstrabladet.dk's reporter i Gladsaxe.

- Lyt til de unge og giv dem masser af kærlighed, opfordrede politikeren, inden alle de fremmødte lukkede seancen ved at synge Nordahl Grieg's 'Kringsatt av fiender'.