Christiania-aktion afslørede narko og våben

To mænd anholdt for at kaste sten mod politiet på Christiania. Ransagninger afslørede narko, våben og møbler.

Under en aktion tirsdag i Christiania blev betjentene mødt med sten og røgbomber. To mænd er anholdt, og ransagninger førte til narko, våben og designermøbler, oplyser Københavns Politi.

- Vores hidtidige indsats har vist, at kriminelle med tilknytning til Pusherstreet ved de seneste politiaktioner har øget modstanden mod politiet, siger vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen, der leder Task Force Pusherstreet.

- Der kastes sten og kraftige kanonslag mod politifolkene. Det er helt uacceptabelt, og vi har med tirsdagens anholdelser understreget, at der vil blive skredet hårdt ind overfor lignende angreb, fortæller han.

Den første anholdte er en 26-årig mand fra Christiania, der ved anholdelsen var i besiddelse af en peberspray og en kniv.

Under anholdelsen forsøgte en maskeret gruppe på op mod 20 personer at nærme sig den anholdte, men de blev afvist af betjentene.

En ransagning på den 26-åriges bopæl gav tre pebersprays, en ulovlig kniv, en totenschlæger, 10 kraftige kanonslag, tre militære røgbomber og en mindre mængde hash.

Politifolkenes lokalkendskab gjorde, at en 25-årig mand blev genkendt som ophavsmand til stenkastene.

Han blev anholdt ved sin bopæl på Borups Alle tirsdag aften. Ved ransagning på bopælen blev der fundet omkring 80 gram kokain, en skarpladt tromlerevolver og en stor mængde designermøbler.

Begge mænd fremstilles i et grundlovsforhør onsdag. Ingen betjente kom til skade ved aktionen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen