Oldefar fra Brønderslev tiltalt for misbrug af 11 børn

Oldefar fra Brønderslev tiltalt for misbrug af 11 børn, oplyser TV2 Nord

Sagen vil formentlig komme for retten i Hjørring til efteråret. Foto:( Ernst van Norde)
Sagen vil formentlig komme for retten i Hjørring til efteråret. Foto:( Ernst van Norde)

En 80-årig mand i den såkaldte oldefarsag fra Brønderslev er blevet tiltalt for seksuelt misbrug af i alt 11 børn. Den lange række af overgreb er sket i en periode på 22 år, skriver TV2 Nord.

Ikke alene
Oldefaderen blev sammen med tre andre mænd varetægtsfængslet i december 2011 sigtet for overgreb på en dengang 10-årige pige, som var den ældre mands oldebarn.

Læs også:

Foto: Ernst van Norde 112 Anklage i ny Brønderslev-sag: Misbrugt af oldefar

Oldefaderen har ikke været sigtet for samleje med pigen, men for 'anden kønslig omgængelse'.

Udover den 80-årige oldefar har der været tiltaleforhold mod to andre mænd med relation til pigen, der ifølge anklagerne har været udsat for et meget groft misbrug. De er 33 og 48 år gamle.

Masser af overgreb
De to mænd har været sigtet for at have fastholdt pigen i fødderne den 24. april 2011, hvorefter de krænkede hende seksuelt, mens den sigtede K., der tilmed er fætter til pigens far, er sigtet for flere tilfælde af samleje og anden kønslig omgængelse end samleje med pigen.

Det skulle være sket over en årrække frem til april i år på pigens forskellige bopæle, mens han passede hende og hendes søskende.

For retten i efteråret
Advokaturchef ved Nordjyllands Politi Peter Rask oplyser, at han regner med, der skal bruges 10 retsdage på sagen. Han forventer et snarligt forberedende retsmøde, og gætter på at sagen vil komme for retten i efteråret.