Intet mistænkeligt ved Martins død

Ligsynet i dag har ikke vist noget mistænkeligt ved Martin Svejgaard Helbos død, men han obduceres først i morgen

Liget af den 28-årige blev fundet i går ved Islands Brygge, men han kan være drevet et stykke vej i havnen. (Foto: Anton Unger)
Liget af den 28-årige blev fundet i går ved Islands Brygge, men han kan være drevet et stykke vej i havnen. (Foto: Anton Unger)

Martin Svejgaard Helbo, 28, blev fundet død i går i vandet ved Islands Brygge i København efter at han havde været sporløst forsvundet i fire uger. Et ligsyn i dag har ikke løst gåden om hans død, men der er intet som tyder på, at han har været udsat for en forbrydelse.

Først tirsdag bliver liget obduceret, hvor politiet venter svar på dødsårsagen.

Teorien er, at han er druknet, men politiet ved ikke, om han er faldet i vandet eller eventuelt har begået selvmord og i givet fald hvor han er endt i vandet. Liget kan være drevet et langt stykke med strømmen i Københavns Havn før det blev fundet ved 10.30-tiden i går ved Islands Brygge 34.

Se også: Martins kæreste: Jeg kan ikke forholde mig til det

Formelt er Martin Svejgaard Helbo endnu ikke identificeret. Hans far genkendt sønnen på fotos, men først ved obduktionen på Retsmedicinsk Institut i morgen sker det formelle identifikation, blandt andet ved hjælp af tandkort.

Se også: Martin fundet død

- Der er ikke umiddelbart noget mistænkeligt i sagen, siger vagtleder Anton Havegaard, Station Bellahøj.

Martin Svejgaard Helbo forsvandt sporløst natten til lørdag den 13. april efter en bytur. Han tog en taxi hjem til sin lejlighed på Nørrebro og betalte kl. 01.54 100 kr. for taxituren med sit dankort. En kammerat så Martin stige ud af taxien foran sin opgang.

Plus De blev også fundet i vandet

Hans mobil og dankort har ikke været i funktion siden det tidspunkt. Han havde en aftale om, at han skulle overnatte hos kæresten Nina - men han dukkede aldrig op.

Undervejs i taxien ringede han kl. 01.46 til en veninde, der bor i Københavns Sydhavn. Hun så ham ikke den nat, men spørgsmålet er, om Martin er taget ud til Sydhavnen og er faldet i vandet dér - og ført med strømmen mod Islands Brygge.

1 af 2 Martin Svejgaard Helbo var forsvundet i en måned. (privatfoto)
2 af 2 Liget af den 28-årige blev fundet i går ved Islands Brygge, men han kan være drevet et stykke vej i havnen. (Foto: Anton Unger)