Her skifter guldrøver tøj på åben gade

Et vidne fotograferede den ene af to guldrøvere efter et kup på Nørrebro i København. Her skifter røveren tøj på åben gade

Her trækker røveren sine grå jeans på efter, at han har skiftet sin sweatshirt til en hvid. Den blå har han smidt i buskadset. (Privatfoto)
Her trækker røveren sine grå jeans på efter, at han har skiftet sin sweatshirt til en hvid. Den blå har han smidt i buskadset. (Privatfoto)

Her smider en guldrøver sit tøj efter et røveri på Nørrebrogade i København.

På sekunder skifter han sin lyseblå sweatshirt og blå cowboybukser til en hvid hættetrøje og grå jeans i forsøget på at forvirre politiet og vidner.

Hamskiftet sker på Søllerødgade ud for 32 - men et kvikt vidne studsede over omklædningen på åben gade, og fotografede røveren, mens han skiftede tøj.

Østeuropæiske røvere
Politiet offentliggør nu billederne i forsøget på at finde guldrøveren, der også havde en makker under kuppet mod H.C. Henningsen Ure og Guld, Nørrebrogade 166. Den anden røver er der ikke fotos af, men han beskrives som ca. 180 cm høj, iført mørke bukser, muligt med lårlomme, mørk jakke, mørk kasket, sorte Nike sko og sorte solbriller. Han bar på en skuldertaske.

De to røvere beskrives som østeuropæere.

Røveriet tog 45 sekunder og skete mellem kl. 10.45 og 10.46. Røverne trængte ind i butikken bevæbnet med en pistol, og gav den kvindelige ekspedient peberspray i ansigtet.

Se også: Guldrøvere fotograferet efter kup

Så løb den ene ud, angiveligt for at holde vagt, mens den anden knuste to montrer med dyre ure. Han brugte pistolen, som viste sig at være en plasticattrap, der brækkede i stykker, da den blev brugt som slagvåben mod montrerne.

Røverne flygtede med en del ure i 7-12.000 kroners klassen. Urene blev båret i hænderne og flere af de røvede effekter blev tabt under flugten.

Der deltog muligvis en tredje mand i kuppet, men ham er der intet signalement af. Vidner så inden røveriet tre mænd stå og tale sammen foran guldsmeden, men kun to af dem var inde i butikken. - Vi ved ikke, om der har holdt en og ventet i en bil, siger Thomas Dürr, røverisektionen.

Ur og peberspray i lommen
Den 'blå' røver løb fra Nørrebrogade via Holtegade til Søllerødgade, hvor han ud for 32 smed sin lyseblå sweatshirt og blå cowboybukser. Han skiftede tøjet og løb så samme vej som han var kommet fra Søllerødgade til Holtegade og videre til Nørrebrogade igen.

I Søllerødgade fandt politiet røverens lyseblå sweatshirt og cowboybukserne, hvor et af de røvede ure lå i lommen sammen med pebersprayen. Politiet har desuden fundet en kasket og et par arbejdshandsker.

Røveren, der skiftede tøj, beskrives som i 30` erne, ca. 180-190 cm høj, almindelig til kraftig af bygning. Han bar hvide Nike sko med sorte aftegninger, sort Nike kasket med rødt logo 'Nike' på skyggen, hvide solbriller og arbejdshandsker med sort ryg og hvid håndflade.

Den lyseblå sweatshirt, der blev fundet i Søllerødgade, havde et stort Champion logo hen over brystet.

Ring 1-1-4, hvis du har oplysninger om røveriet eller manden på billederne.

1 af 7 
2 af 7 
3 af 7 
4 af 7 
5 af 7 På vej væk efter 'hamskiftet'.
6 af 7 Her er den 'blå' røver ved at plyndre guldsmeden på Nørrebrogade. Han løb via Holtegade til Søllerødgade, hvor han skiftede tøj. (politifoto)
7 af 7 Her trækker røveren sine grå jeans på efter, at han har skiftet sin sweatshirt til en hvid. Den blå har han smidt i buskadset. (Privatfoto)