Abortlæge klippede rygsøjlen over på fostre

Risikerer dødsstraf: Abortdebatten raser i USA, efter at læge er kendt skyldig i drab på tre fostre

Kermit Gosnell, 72, føres væk fra retten, efter at han blev kendt skyldig i overlagt drab på tre fostre. Det kan straffes med døden. (Foto: AP)
Kermit Gosnell, 72, føres væk fra retten, efter at han blev kendt skyldig i overlagt drab på tre fostre. Det kan straffes med døden. (Foto: AP)

Den amerikanske abortlæge Kermit Gosnell risikerer at blive dømt til døden, efter at han er kendt skyldig i drab på tre fostre, der var i live, da de kom til verden.

72-årige Gosnell dræbte ifølge retten fostrene, der var i sjette til ottende måned, ved at klippe deres rygsøjle over med en saks.

Fostrene, der blev aborteret senere i graviditeten end den tilladte 24. uge, var ifølge vidner i live, da de kom ud. Gosnell hævder, at de allerede var døde.

Den to måneder lange retssag, der har opildnet både modstandere og tilhængere af fri abort, sparede ikke på grusomme detaljer.

Født i toilet
Anklageren førte blandt andet bevis for, at et foster var 30 uger, da det blev aborteret. Fosteret var så velvoksent, at Gosnell spøgte med, at det kunne ’spadsere ned til bussen’.

Et andet foster var i live i 20 minutter, inden det fik klippet rygsøjlen over. Et tredje foster blev født i et toilet og bevægede sig, da den også fik klippet rygsøjlen over med en saks.

Kermit Gosnell drev abortklinikken gennem mere end 30 år i Philadelphia i det østlige USA. Anklageren har under sagen beskrevet klinikken som et uhumskt 'rædselshus':

Fik overdosis
- Klinikken stank af urin fra katte, som havde lov til frit at strejfe omkring. Møbler og tæpper var plettet af blod. Instrumenter var ikke ordentligt steriliseret.

- Spredt overalt, i skabe, kælderen, fryseren, krukker, tasker og plastikdunke, var rester af fostre, lød det under sagen.

Gosnell blev også fundet skyldig i uagtsomt manddrab på en af sine patienter, som døde under indgrebet, fordi hun fik en overdosis bedøvende midler.

Han risikerer nu at blive straffet med døden. Strafudmålingen begynder i næste uge, oplyser Associated Press.

1 af 2 Den nu lukkede abortklinik i Philadelphia er blevet beskrevet som møgbeskidt og ildelugtende. (Foto: AP)
2 af 2 Kermit Gosnell, 72, føres væk fra retten, efter at han blev kendt skyldig i overlagt drab på tre fostre. Det kan straffes med døden. (Foto: AP)