Cirkus O.J. fortsætter i retten

Tilbage i retten: O.J. Simpson mener, at han blev snydt af sin forsvarer i sag om sportssamleobjekter

For tredje gang i sit liv kæmper den tidligere NFL-stjerne OJ Simpson for sin frihed i en retssal. De tre billeder er fra henholdsvis 1995, 2008 og 2013. (Foto: AP)
For tredje gang i sit liv kæmper den tidligere NFL-stjerne OJ Simpson for sin frihed i en retssal. De tre billeder er fra henholdsvis 1995, 2008 og 2013. (Foto: AP)

Rund, grå og smågrinende vendte O.J. Simpson tilbage til retten i Las Vegas for at appellere en dom på 33 års fængsel, som han afsoner i en sag om væbnet røveri og bortførelse i 2007.

O.J. Simpson, der blev frikendt for dobbeltmord i en sensationel retssag i 1995, hævder, at hans forsvarer i røverisagen, Yale Galanter, var inhabil og førte ham bag lyset.

Simpson ankom til retten i Clark County i håndjern, blå fangeuniform og et bizart grin, der kom bag på de mange fremmødte.

Simpson afsoner 33 års fængsel i Nevada i en speget sag om røveri af værdifulde sportssamleobjekter på Las Vegas-hotellet Palace Station Hotel and Casino.

Se også: Historiens dårligste løgnere

Simpson blev anholdt, efter at han sammen med fire venner havde truet to samlere til at udlevere sportssamleobjekter, der stammede fra Simpsons egen NFL-karriere.

Den tidligere football-stjerne påstår, at Yale Galanter på forhånd havde kendskab til opgøret om samleobjekterne og havde interesse i, at Simpson kom i fedtefadet.

Simpson hævder desuden, at forsvareren undlod at informere ham om muligheden for en aftale med anklageren, der kunne have givet ham en mildere straf.

Se også: Mordoffers far jubler over O.J.-dom

Sagen, der løber over fem dage, vil næppe få samme opmærksomhed som retssagen i 1995, hvor han blev frikendt for mord på ekskæresten Nicole Brown Simpson og hendes ven, Ronald Goldman.

Simpson blev frifundet for det dobbelt knivdrab efter et langvarigt retsdrama, der blev sendt direkte på de store tv-kanaler og fik tilnavnet 'århundredets retssag'.

Selv om Simpson blev frifundet for mord, blev han senere dømt til at betale 33,5 millioner dollar i erstatning til de efterladte.

(Foto: AP)

1 af 4 En overvægtig og smågrinende OJ Simpson ankommer til retssalen. (Foto: AP)
2 af 4 (Foto: AP)
3 af 4 (Foto: AP)
4 af 4 For tredje gang i sit liv kæmper den tidligere NFL-stjerne OJ Simpson for sin frihed i en retssal. De tre billeder er fra henholdsvis 1995, 2008 og 2013. (Foto: AP)