Anklage: Voldelig ung afpresser ville knivdræbe

En 23-årig mand kræves idømt en forvaringsdom efter afpresning, dødstrusler og forsøg på knivdrab

Forsøg på knivdrab, afpresning på flere tusind kroner, røveriforsøg, dødstrusler og vold.

På bare tre måneder har en 23-årig mand begået alt dette mod tre forskellige personer, mener anklagemyndigheden at kunne bevise i disse dage ved Retten på Frederiksberg.

Den unge mand blev allerede i april 2011 af Københavns Byret idømt behandling på en psykiatrisk afdeling, men ifølge anklagemyndigheden skal den 23-årige nu have en forvaringsdom på ubestemt tid for fem forskellige forhold, som han står tiltalt for.

'Du skal dø'
Ifølge anklageskriftet tog den 23-årige ud på et værtshus i Vanløse den 2. marts 2012, hvor han først bed en person i øret og herefter satte en kniv for struben af vedkommende med ordene 'Du skal dø'.

Minutter efter stak den 23-årige mand så en anden person på værtshuset med en kniv én gang i venstre side af brystet, hvilket betød, at knivofferet var i livsfare.

Forinden denne blodige aften, havde den tiltalte afpresset en person flere gange.

Truede med håndgranat
Først havde han i januar 2012 krævet 10.000 kroner i løntilgodehavende af personen. Han fik også pengene efter at have slået personen i ansigtet med knytnæveslag sammen med to andre uidentificerede gerningsmænd.

Tre dage efter afpressede han med endnu en uidentificeret mand den samme person for 15.000 kroner med trusler om, at han 'ville smide en håndgranat op på altanen eller sparke døren ind!'

En måned efter forsøgte den tiltalte så at røve den samme person for 27.000 kroner. Han slog ham med knytnæveslag i ansigtet og udtalte: 'Jeg skal have 27.000 kroner', og 'Det bliver kniv næste gang. Jeg skal have 1000 kroner nu og derefter 1000 kroner om ugen.'

Retssagen startede i går.