Institutionsleder i retten for menneskehandel

Truede ifølge anklageskriftet 21-årig ung kvinde med at overgive hende til rockergruppen Bandidos, hvis hun ikke makkede ret.

Den 53-årige leder af en Institution på Sydsjælland, som er tiltalt for at have brugt sin autoritet til at få en ung kvinde til at prostituere sig og arbejde for sig. (Privatfoto)
Den 53-årige leder af en Institution på Sydsjælland, som er tiltalt for at have brugt sin autoritet til at få en ung kvinde til at prostituere sig og arbejde for sig. (Privatfoto)

- Jeg vil se ham i øjnene, når jeg som vidne afgiver forklaring. Han har ødelagt så meget for mig.

Det siger en 21-årig ung pige, som er hovedårsag til, at en 53-årig institutionsleder fra Sydsjælland er tiltalt for menneskehandel og rufferi.

I dag starter retssagen mod institutionslederen ved retten i Næstved. Den 21-årige skal vidne i eftermiddag.

Den 21-årige, som efter en række trusler endte på et krisecenter, har ikke selv anmeldt institutionslederen.

Den 53-årige ansatte rent proforma en kun 21-årig pige som sin egen 'private ludertøs', på sit private opholdssted for drenge. Officielt var pigen pædagogisk konsulent. Men hendes arbejde bestod i at tilfredsstille institutionsejeren for kommunale kroner.

Misbrugte autoritet

Lederen, der er gift og familiefar er nu tiltalt for menneskehandel efter straffelovens § 262 a ved i perioden fra marts 2010 til september 2011 ved anvendelse af ulovlig tvang, frihedsberøvelse og trusler at have misbrugt sin autoritet til at formå en kun 21-årig pige til at underkaste sig hans 'ejerskab' og formå at få hende til at arbejde som prostitueret for sig.

Truede med Bandidos

Ifølge anklageskriftet opkrævede institutionslederen og forsøgte at opkræve en del af kvindens fortjeneste som prostitueret ved at fremsende trusler om at overgive hende til rockergruppen Bandidos.

Institutionslederen er tillige tiltalt for at organisere hendes kunder ved at stille en lejlighed til rådighed for hende og ved i flere tilfælde at holde vagt. Ligesom han er tiltalt for at stille hende til rådighed for en række mænd til et såkaldt 'gang-bang' i en skov.

Bordel ved Himmelbjerget

Institutionslederen er også tiltalt for at have tilskyndet eller bistået en anden ung kvinde til prostitution ved arrangere bordel tre gange i en campingvogn ved Himmelbjerget

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen