Østeuropæere anholdt i bundter

10 østeuropæere anholdt det seneste døgn i Aarhus og i Odense

En vaks borger var hurtig på aftrækkeren, da østeuropæiske tyveknægte var på spil i Ebeltoft-området (Foto: Politiet/privat)
En vaks borger var hurtig på aftrækkeren, da østeuropæiske tyveknægte var på spil i Ebeltoft-området (Foto: Politiet/privat)

I løbet af kort tid er det lykkedes at få anholdt ti østeuropæere, mistænkt for tyveri i det østjyske område.

Ad to omgange blev fem mand anholdt ved Magasin i Aarhus. Politiet slog til, da tre rumænere var ved at stjæle cykler til en samlet værdi af 20.000 kroner, og kort efter blev to slovaker anholdt på fersk gerning under et indbrud i en bil.

Det største fangst skete, da politiet på Fyn bemærkede en mistænkelig rumænsk bil på en rasteplads med fem personer og adskillige tyvekoster. Fyns Politi anholdt de fem mænd, men kunne ikke umiddelbar set, hvor tyvekosterne stammede fra. Men det kunne deres kolleger i Østjylland.

Fotograferet på fersk gerning
- Et vidne havde kontaktet Østjyllands Politi, fordi han havde bemærket fem personer i færd med at begå indbrud i en villa i Egsmark ved Ebeltoft. Vidnet havde taget flere billeder af gerningsmændene – blandt andet af tre af dem, mens de bar tyvekoster ud fra villaen, fortæller politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

- Vidnet så, at de forsvandt i en rumænsk indregistreret bil, og han kørte efter dem, imens han tog flere billeder – ganske tydelige billeder, hvoraf man kan aflæse registreringsnummeret.

Bilen på billederne passede med den den rumænske bil på Fyn. Samtidig svarede tyvekosterne til det, der var stjålet i Ebeltoft.

De fem rumænere er i alderen 21 til 48 år. De fremstilles i dag i grundlovsforhør ved Retten i Randers.

Vaks borger
Mogens Brøndum lægger ikke skjul på, at vidnets snarrådighed var væsentlig for anholdelserne.

- Stor ros til en vaks borger, der kunne tage billeder af gerningsmænd og bil - og derefter straks videregive materialet, siger Mogens Brøndum.

1 af 2 Tyvekosterne blev kørt væk i en varevogn, som senere blev fundet med både tyvekoster og tyveknægte af fynsk politi (Foto: politiet/privat)
2 af 2 En vaks borger var hurtig på aftrækkeren, da østeuropæiske tyveknægte var på spil i Ebeltoft-området (Foto: Politiet/privat)