René får det ikke sjovt i fængslet

Børnemishandlere og pædofile er jaget vildt i de danske fængsler. Især i sager, som har været i medierne

Det vil ikke gøre livet nemmere for 30-årige Rene Jensen Würfel, at sagen om mishandlede Tobias har været fulgt så tæt af medierne, oplyser Kriminalforsorgen. (Privatfoto)
Det vil ikke gøre livet nemmere for 30-årige Rene Jensen Würfel, at sagen om mishandlede Tobias har været fulgt så tæt af medierne, oplyser Kriminalforsorgen. (Privatfoto)

Der venter med stor sandsynlighed en hård tid i fængslet for 30-årige René Jensen Würfel, der ved retten i Sønderborg i dag har modtaget en dom på otte års fængsel for

at have mishandlet femten måneder gamle Tobias til døde. Og for ikke at tilkalde hjælp, da den lille dreng havde brug for det.

Moderen Mona Nissen Thomsen blev idømt fire års fængsel.

Læs også:

Se også: Mona: Jeg mishandlede ham ikke

- Folk, der har mishandlet eller myrdet børn, får det mildt sagt ikke særlig sjovt i fængslet, lyder det fra sikkerhedschef i Kriminalforsorgen Michael Gjørup.

Mobbes og får bank
Det er alment kendt at barnemordere og sex-forbrydere med smag for børn er frit vildt, når fængselsporten smækker bag dem. Fra rollen som totale magthavere over deres ofre bliver de med ét fuldstændig magtesløse. Pludselig er det dem, der jagtes.

Læs mere:

Se også: Tobias farbror: Ingen straf er hård nok

De betragtes og behandles som det nederste i hierakiet i ethvert fængsels rangorden. De forfølges, bliver mobbet og får ofte et par på kassen.

- De har mange ting at bakse med. For det første skal de vænne sig til pludselig at sidde i fængsel. For de andet skal de forholde sig til, at der er nogle, der rigitg gerne vil have fingrene i dem, siger Michael Gjørup og fortsætter:

Læs også:

Se også: Nu er dommen faldet

Prøver at beskytte dem
- Vi prøver at beskytte dem, så godt vi kan, da de selvfølgelig skal behandles ordentligt, selv om de har gjort noget forfærdeligt. Men især, hvis sagen har været meget i medierne, så får de ekstra svært ved at gemme sig, lyder det fra Michael Gjørup.

Han forklarer desuden, at forskellen på 'normale' borgere og dem, der sidder inde er, at de indsatte i højere grad handler på det, vi andre tænker.

Læs mere:

Se også: Tobias’ farmor: Jeg håber, de ser forslåede Tobias’ for sig

- Man kan sagtens sidde og sige: Hvis jeg fik fingre i ham eller hende, så ville jeg ... Men i virkeligheden ville man jo aldrig gøre det. For de hardcore indsatte er der ikke altid så langt fra ord til handling, da de lever i en anden virkelighed, lyder det.

Sladrer ikke
På grund af faren for overgreb vælger mange børnemishandlere frivillig isolation. Men udover det gør Kriminalforsorgen også, hvad de kan, for at indsætte dem i små arresthuse, hvor de sidder sammen med ligesindede.

Læs også:

Se også: Eks-veninde: Du er død for mig, Mona

Der går mange rygter om, hvordan disse børnemishandlere og pædofile er blevet straffet gennem årene. Men det er sjældent, at at det får en konsekvens for overfaldsmændene.

- Denne slags fanger ønsker ikke yderligere opmærksomhed. Derfor ønsker de ofte ikke at sladre om, hvem der har slået dem ned, siger sikkerhedschefen.

Blev stukket med jernstang
Det værste tilfælde af overgreb, der imidlertid er kommet frem i offentligheden er på den såkaldte 'Malene-morder' ved navn Frede Sander Jensen. Han blev i 1982 dømt for voldtægt og drab på den ti-årige pige Malene og startede afsoningen af sin livstidsdom i Statsfængslet i Vridsløselille.

Opholdet blev imidlertid kortvarigt. Pigemorderen blev en dag passet op i et af fængslets værksteder, hvor en medfange angreb ham med en spids jernstang og nåede at stikke ham i brystet. Efter indlæggelse på sygeafdelingen blev Frede Sander i al hemmelighed anbragt i arresten i Maribo. Der tilbragte han adskillige år, inden han blev syg og døde af lungekræft.

Også Peter Lundin, der i sommeren 2000 dræbte sin kæreste og hendes to små drenge i kærestens hjem i Rødovre, har været udsat for flere overfald.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen