Anklager: Sag om dobbeltdrab er enestående

Vincent Smith får livsvarigt fængsel for dobbeltdrab i Tusindårsskoven. Sagen er enestående, mener anklageren

Vincent Smith er blevet idømt fængsel på livstid for dobbeltdrabet sidste forår i Odense, og det er heldigvis sjældent, at den slags mordsager sker i Danmark. Det siger anklageren i sagen, Claus Guldbrand.

- Sagen er enestående på den måde, at det heldigvis ikke sker så tit i Danmark, at to helt tilfældige mennesker bliver dræbt af en mand, som de ikke har nogen som helst forbindelse til, siger anklager Claus Guldbrand til Ritzau.

Den 38-årige mand er dømt for at have dræbt ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen med talrige skud fra en maskinpistol. Det fik Claus Guldbrand til under sin procedure at fremhæve, at ofrene var totalt sagesløse.

- Det er forbrydelsens grovhed, der gør, at han skal have en tidsubegrænset straf, sagde Claus Guldbrand i Retten i Odense.

Nævningetinget valgte at efterkomme kravet fra anklageren og tildelte Vincent Smith en livstidsdom. Det skyldes ifølge Claus Guldbrand de overvældende beviser i sagen.

- De væsentligste beviser har selvfølgelig været de tekniske i form af dna-spor og de kriminaltekniske undersøgelser. Derudover en helt kæde af vidner som har været vigtige indicier for sagen, siger han.

Ofrene var tidligt på aftenen den 13. april ude for gå deres sædvanlige aftentur, da de tilfældigt stødte ind i den 38-årige mand.

Under hele sagen har Vincent Smith nægtet sig skyldig, men blandt andet vidnesagn, dna-spor og optagelser fra et overvågningskamera udgør tilstrækkeligt med beviser, fastslår nævningetinget.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere