Mand i afghansk uniform dræber Nato-soldat

En soldat mistede livet, da en mand i en uniform fra Afghanistans Nationale Hær åbnede ild mod Nato-soldater

En mand i en afghansk militæruniform har åbnet ild mod NATO-allierede. Han nåede at dræbe en soldat, inden han selv blev skudt og dræbt, oplyser den Nato-ledede koalitionsstyrke i Afghanistan.

- En person, iklædt en uniform fra Afghanistans Nationale Hær vendte sit våben mod soldater fra koalitionsstyrkerne i det sydlige Afghanistan sent onsdag, oplyser Natos internationale sikkerhedsstyrke, ISAF.

- Manden, der åbnede ild, blev dræbt, da koalitionsstyrkerne besvarede ilden, hedder det i en erklæring fra Isaf, der tilføjer, at den faldne soldats nationalitet vil blive oplyst i hans hjemland.

Ifølge Hærens Operative Kommando er der ikke tale om en dansk soldat.

Skyderiet er det seneste i en række lignende episoder, hvor afghanske soldater har rettet deres våben mod de Nato-styrker, der hjælper Afghanistans regering med at bekæmpe det oprør, der ledes af militante talibanere.

Isaf, som træner afghanere til at overtage ansvaret for sikkerheden i hele landet inden slutningen af 2014, når de udenlandske styrker trækker sig ud, siger, at drabene påvirker gejsten negativt blandt koalitionens soldater.

- Selv om antallet af hændelser er relativt få, så er vi helt på det rene med alvorligheden af, hvordan de påvirker moralen, sagde den tyske brigadegeneral Carsten Jacobson, der er Isaf-talsmand, i Kabul tidligere på måneden.

- Hver eneste lille episode påvirker moralen helt ude af proportioner, og det gælder både for koalitionsstyrkerne og for de afghanske nationale sikkerhedsstyrker, tilføjede han.

Nogle af angrebene hævder Taliban at stå bag. Oprørerbevægelsen siger, at den har infiltreret den afghanske hær, men mange af angrebene tilskrives kulturelle forskelle og modsætninger mellem de allierede.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere