Kate McCann: Madeleine-billede ligner mig

Madeleine McCanns forældre er lykkelige over, at Scotland Yard også mener, at Madeleine stadig kan være i live

Fem år efter hendes forsvinden opfordrer Scotland Yard de portugisiske myndigheder til at genåbne Madeleine-sagen.

Scotland Yards udmelding kommer, efter man i forbindelse med en gennemgang af beviserne i sagen har fundet 195 mulige spor at efterforske.

De nye oplysninger er selvsagt gode nyheder for Madeleines forældre, Kate og Gerry McCann.

De har siden den skæbnesvangre maj aften i 2007 fastholdt, at den dengang tre-årige pige blev bortført fra hotelværelset i Praia da Luz på Algarvekysten.

- De har hele tiden sagt, at Madeleine kunne være i live, og at politiet nu også siger det er fantastisk, siger McCann-parrets talsmand Clarence Mitchell ifølge The Sun.

Læs også:

Maddie var 3 år gammel da hun forsvandt i 2007. Herover til venstre ses, hvordan politiet gætter på at hun vil se ud i dag 112 - 25. apr. 2012 - kl. 13:09 TV: Madeleine kan stadig være i live

I forbindelse med de nye spor i sagen har Scotland Yard offentliggjort et billede af Madeleine, som hun formentlig vil se ud anno 2012.

- Kate siger, at hun både kan se Madeleine, tvillingerne Sean og Amelie og hende selv i billedet, siger Clarence Mitchell og tilføjer, at det naturligvis er hårdt for forældrene at se, hvor meget hun er vokset.

- Men hvis billedet kan føre til, at Madeline bliver fundet, vil de gøre alt.

Ved onsdagens offentliggørelse af billedet kom Scotland med en direkte opfordring til det portugisiske politi, som henlagde sagen på grund af manglen på nye spor og beviser i slutningen af 2008.

- Vi vil gerne have sagen genåbnet, men det er ikke op til os. Det er en juridisk belsutning i Portugal, sagde chefkriminalinspektør Andy Redwood.

Ifølge chefkriminalinspektøren er der allerede et godt samarbejdet med det portugisiske politi.

- Den eneste måde, vi kan fastslå, hvad der skete med Madeleine McCann, er at afslutte efterforskningen ordentligt, siger Andy Redwood.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere