Pige i vidneskranken: Kan ikke huske noget

Den 18-årige pige, der står tiltalt for falsk voldtægtsanmeldelse mod tre drenge, havde selv meget svært ved at fortælle klart, hvad der skete på Fredericia Banegårds handicaptoilet

Pigen havde svært ved at huske nøjagtigt, hvordan voldtægten skete. Her er det nogle af drengene efter frifindelse i 2010. (Foto: Claus Bonnerup)
Pigen havde svært ved at huske nøjagtigt, hvordan voldtægten skete. Her er det nogle af drengene efter frifindelse i 2010. (Foto: Claus Bonnerup)

Det er efterhånden tre år siden og derfor naturligt, at hukommelsen kan svigte. Men det var dog ikke meget, den 18-årige pige i dag kunne huske fra vidnestolen i Kolding Ret.

Flere gange blev hun fra anklager Birthe Wirenfeldt foreholdt de forklaringer, som pigen har givet både overfor byretten og landsretten under de foregående retssager. Men i langt de fleste tilfælde havde den nu 18-årige pige fra Vejle svært ved at huske præcist, hvad og hvordan voldtægten skete. Det skriver bl.a. fredericiadagblad.dk og jv.dk.

Læs også: Pige nægter løgn om gruppevoldtægt
Læs også: Drenge råbte 'møgluder' i retten

Var utryg i retten
Pigen indgav i 2008 anmeldelse om at være blevet gruppevoldtaget på banegårdens toilet og drengene blev derfor i 2009 dømt og afsonede i første omgang 14 måneders fængsel, før en hemmelig videooptagelse, hvor pigen indrømmer at hun løj, blev offentliggjort. Drengene blev i landsretten i 2010 frikendt for voldtægtsanklagerne.

Tidligere på dagen var pigen ganske utryg ved at sidde i retten, grundet en større gruppe drenge på tilhørerpladserne. Midt under retsmødet rejste de sig da også op og råbte bl.a. 'møgluder' til pigen.

Læs også: Voldtægtsdømte frifundet

Pigen lider af ADD
Ifølge fredericiadagblad.dk fastholder pigen dog under vidneafhøringen, at hun oplevede episoden på toilettet, som hun tidligere har forklaret.

Anklageren spurgte bl.a. om to af drengene havde holdt hende fast på toilettet, mens hun havde sex med den tredje dreng. Ifølge jv.dk svarede hun dog tvetydigt på dette. Først ved at sige, at hun 'følte de havde været der', for senere hen ikke med sikkerhed at kunne slå fast, at de rent faktisk var tilstede på toilettet.

I retten kom det også frem, at en mentalundersøgelse af den unge kvinde har vist, at hun lider af ADD, en form for ADHD, hvor personer har svært ved at fastholde fokus og ofte er ukoncentrerede og dagdrømmende.

Netop nu vurderer retten, om den omtalte videooptagelse, hvor pigen indrømmer at hun løj om voldtægten, kan bruges som bevismateriale i sagen.

Retssagen fortsætter i morgen, hvor der også forventes dom.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere