1400 tyvekoster kan ses på nettet

Over hele Jylland har fire mænd begået indbrud, mener politiet, der måske snart får hjælp af litauisk betjent

Sko, smykkeskrin, briller, mobiltelefoner og andre ting kan nu studeres på hjemmesiden for Midt- og Vestjyllands Politi.

Se alle tingene her på Politiet - Midt- og vestjyllands hjemmeside

Tingene er blandt de 1387 formodede tyvekoster, som betjente fra lokalpolitiet i Herning har fundet hos fire litauiske mænd.

Og ved hjælp af fotoudstillingen på nettet håber politiet at kunne parre ejermænd og ejendele, så en stribe indbrud over det meste af Jylland kan blive opklaret.

Sagen er blot én af flere mod litauiske unge mænd, der er blevet varetægtsfængslet inden for den senere tid.

Lige nu sidder 32 litauere fængslet i den midt- og vestjyske politikreds, og opgaven med efterforskningen er så stor, at der måske kommer ekstra hjælp udefra.

I hvert fald drøfter rigspolitiet nu med de litauiske myndigheder, om en litauisk politimand i en periode kan stationeres i Midt- og Vestjylland.

- Det vil være en stor praktisk hjælp, siger vicepolitiinspektør Michael Kjeldgaard.

- Vi taler ikke om raketvidenskab, men en forbindelsesofficer vil blandt andet kunne sikre en hurtigere identifikation af de anholdte, siger han.

For nylig blev ni litauiske formodede tyveknægte anholdt i en ejendom på Mors, og i en anden sag fra Brodal ved Skive blev et tilsvarende antal taget af politiet. Her lå der tyvekoster i en nedgravet container.

- Det er tilsyneladende organiseret på den måde, at andre personer kommer og henter kosterne, siger Michael Kjeldgaard.

Langt de fleste af de i alt 65 litauere, som i år har været fængslet i Midt- og Vestjylland kommer fra samme region i hjemlandet. Og politiet forsøger også at inddrage de litauiske myndigheder i forsøget på at spænde ben for trafikken med de rejsende kriminelle.

Ifølge statistikken har politiet succes med opklaringsarbejdet. Flere sigtes end nogensinde før, men alligevel er der masser af indbrud.

- Det er en fælles opgave for hele samfundet. Når hjemmehjælperen, avisbuddet og andre ser noget mistænkeligt, bør de reagere, siger vicepolitiinspektøren.

Borgerne selv kan også gøre noget at sikre sig bedre, understreger han.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere