Brødre griner af anklager

Tusindårsskoven: Anklageren i sagen om dobbeltdrabet samler nu alle beviserne mod Vincent Smith

Vincent Smith rystede flere gange på hovedet af anklageren, da han procederede i retten i dag. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Vincent Smith rystede flere gange på hovedet af anklageren, da han procederede i retten i dag. (Tegning: Jørgen Bitsch)

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): Det var tydeligt at spore en lettere utilfredshed hos den drabstiltalte Vincent Smith her til morgen, da anklager Claus Guldbrand præcis kl. 09.04 indledte sin procedure i sagen om dobbeltdrabet fra Tusindårsskoven.

Under anklagerens rolige, præcis tyve minutter lange, opsummeren af samtlige beviser, der er blevet lagt frem i retten, smilede Vincent Smith flere gange nærmest overbærende mod anklageren.

- Der er tre bærende argumenter, der beviser, at det er Vincent Smith, der er gerningsmanden. En række oplysninger knytter ham til gerningsstedet, til gerningsvåbnet og så har han udvist en særlig stilling til sagen under retssagen, indledte Claus Guldbrand.

Han henviste her til det dna man har fundet på et patronhylster og et cigaretskod på gerningsstedet, at patronerne i det fundne drabsvåben er samme fabrikat, som dem der blev brugt til drabene og ikke mindst, at den tiltalte har nægtet at udtale sig før i går og kun på sin forsvarers spørgsmål.

Læs også: Sådan skaffede de drabsvåben af vejen
Læs også: Vincent: Derfor udpegede min ekskone mig

- Vincent Smith bor lige i nærheden. Han går tit i skoven. Hans ekskone, sagsbehandler og en beboer fra kolonihaven har genkendt ham på overvågningsvideoen. Det passer også på tid og sted. Han gik fra gerningsstedet til Friluftsbadet hen til sin bror, sandsynligvis fordi han ikke kunne overskue konsekvenserne af det han havde gjort. Vi har også hørt, at han ville sælge et kamera og sagde: Jeg har gjort noget dumt, opfriskede anklageren sagen.

Netop her stoppede Vincent Smith helt op med at drikke det glas vand, han lige havde skænket, og rystede kort på hovedet af anklageren.

- Vi ved fra hans lillebror, at de var ved Langesø ved frokost dagen efter drabene. Det er ikke et våben Vincent Smith selv kan have haft med uden hjælp fra sin bror. Det ér Vincent Smith, der har brugt gerningsvåbnet, fastslog Claus Guldbrand.

Igen rystede Vincent roligt og nærmest usynligt på hovedet, mens han fulgte anklageren med øjnene bag sine briller.

Læs også: Bombe smidt i sag om dobbeltdrab
Læs også: Ny fængselskammerat: Bjarne var stædig

- Jeg tror, det har været for tungt for Smith at gå med den viden, om hvad han har gjort og betroet sig til sin bror, for det er ham, der har stået ham nærmest, forsatte ordstrømmen.

I det samme henvendte den 38-årige Vincent Smith sig til sin forsvarer som for at kommentere på anklagerens påstand.

- Smith er skyldig i drabene og har opbevaret maskinpistolen og så smidt den væk, konkluderede anklageren.

Vincent Smith rystede igen svagt på hovedet, mens Claus Guldbrand kom ind på den tiltaltes lillebror, Michael Christian Martinsen, der står tiltalt for at have smidt gerningsvåbnet i Langesø.

Læs også: Medfange afslører: Heidi og Bjarne ville stoppe prøveskydning

- Lillebroderen troede, han kunne betro sig til sine venner i fængslet, for her plejer man ikke at gå til politiet. Han tog fejl. De synes også det var for groft. Det var ham, der købte maskinpistolen for 15.000 kr. Og han var ærgerlig over at skulle smide det i søen, sagde anklageren til umiddelbar stor morskab for begge brødre.

Med korslagte arme udvekslede de straks blikke henover bordet, rystede begge på hovederne og fik store grin på ansigterne. Lillebroderen fortsatte med at smile, da anklageren godtgjorde nogle af de andre anklagepunkter mod ham om våben- og narkotikabesiddelse, som han har nægtet sig skyldig i.

Forsvarer Jesper Storm Thygesen er nu i gang med at procedere for, at den tiltalte skal frifindes for dobbeltdrabet den 13. april. Herefter skal lillebroderens forsvarer procedere, hvorefter dommere og nævninge skal votere om skyldsspørgsmålet.

Der falder dom om skyldsspørgsmålet på fredag kl. 11.00. ekstrabladet.dk følger sagen.

1 af 2 Lillebroderen Michael Christian Martinsen skal frifindes for at have hjulpet med at bortskaffe gerningsvåbnet, mener hans forsvarer. (Tegning: Jørgen Bitsch)
2 af 2 Vincent Smith rystede flere gange på hovedet af anklageren, da han procederede i retten i dag. (Tegning: Jørgen Bitsch)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere