HA'er og eks-bokser indrømmer stor hash-sag

Det blev i dag til indrømmelse i sagen om indsmugling af hele 3,6 tons hash

Den tidligere bokser har blandt andet gjort sig til ved Mikkel Kessler-stævner. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)
Den tidligere bokser har blandt andet gjort sig til ved Mikkel Kessler-stævner. (Foto: Finn Frandsen/Polfoto)

Sagen om indsmugling af hele 3,6 tons hash, der de sidste dage har kørt i Københavns Byret, tog i dag en uventet drejning.

De fire tiltalte besluttede sig nemlig for at indrømme at have haft med hashen at gøre. Og det er stik imod sædvane i den slags sager.

Læs også: Bokser og rocker i sag om 3,6 tons hash

Det bekræfter anklager Ulrich Sjølin fra politiets bande- og rockerenhed, Task Force Øst, overfor ekstrabladet.dk.

- Ja, det var godt nok overraskende. Det er jo ikke normalt, at vi ser fuldbyrdede medlemmer af rockergrupperne indrømme noget som helst. Men det er rart, lyder det fra anklageren.

De fire tiltaltes indrømmelse begrænsede sig dog kun til at omfatte cirka et ton ud af de 3,6 tons hash, som politiet mente, at HA-rockeren og hans samarbejdsparterne har distribueret. Alligevel har politiet ikke tænkt sig at kæmpe for at få de sidste to-et-halvt ton med.

Læs her: Tidligere topbokser fængslet i stor hashsag

- Nej, det er altid en afvejning af, hvor stor den eventuelle merstraf ville blive, hvis de blev dømt for resten også. Og det er jo altså ikke meget mere, de ville få, siger Ulrich Sjølin og fortsætter:

- Det koster jo også en del ressourcer at føre en sådan sag, så alt i alt er vi glade for erkendelsen. Det gør med al sandsynlighed, at resten af sagen kommer til at være en del nemmere at have med at gøre.

Se de vilde billeder af politiets hashfund her

Ifølge anklageskriftet i sagen stod den påståede hash-liga for alle led i leveringen af hash - fra det blev landet i Spanien, til det røg på hashbodernes diske i Pusherstreet.

Blandt de tiltalte var en 53-årig HA-rocker fra afdelingen South End i Ishøj, mens kuréren er en 30-årig, tidligere professionel Stald Palle Bokser, der har gjort sig ved flere Mikkel Kessler-stævner.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere