Vagtmand beklager drabet på Trayvon Martin

Den amerikanske vagtmand, der er sigtet for drab på en sort teenager, siger undskyld til teenagerens forældre.

Foto: AP
Foto: AP

Vagtmanden George Zimmermann, der er sigtet for at have dræbt den ubevæbnede teenager Trayvon Martin i byen Sanford i Florida, giver i retten udtryk for sin medfølelse over for den 17-årige drengs forældre.

- Jeg beklager tabet af jeres søn, siger han.

- Jeg kendte ikke hans alder. Jeg troede, han var lidt ældre end mig. Jeg vidste ikke, om han var bevæbnet, siger George Zimmerman, som har erkendt at have skudt den unge mand i slutningen af februar.

Zimmerman, der er selverklæret vagtmand, patruljerede i sit nærområde som frivillig i et naboværn, da drabet fandt sted.

Han hævder selv, at han skød Trayvon Martin i selvforsvar, men hans telefonsamtale med politiet den skæbnesvangre aften efterlader imidlertid et noget andet indtryk.

Trayvon bevægede sig langsomt, han kiggede sig omkring og virkede som om, han var påvirket af stoffer, sagde Zimmerman, der ignorerede politiets råd om at holde sig på afstand af teenageren, der hverken var påvirket eller bevæbnet.

Det var fjerde gang i løbet af det seneste år, at Zimmerman kontaktede politiet under sin vagtrunde for at informere om sorte personer, der virkede "mistænkelige".

Zimmermans advokat opfordrede ved dagens retsmøde dommeren til at fastsætte en kaution på den drabssigtede på ikke mere end 15.000 dollar.

Men dommeren valgte at gå noget højere. Kautionen er sat til 150.000 svarende til omtrent 850.000 kroner.

/ritzau/Reuters

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere