Polititeori: Breivik offer for Nigeria-svindel

Overførte i alt 4900 dollars til navngiven nigeriansk mand

(AP Photo/ Heiko Junge, Pool)
(AP Photo/ Heiko Junge, Pool)

Anders Behring Breivik har måske været offer for såkaldt Nigeria-svindel.

Den tiltalte massemorder hævdede hårdnakket i går, at han rejste til det vestafrikanske land Liberia i 2002 for at mødes med en serber, der var eftersøgt krigsforbryder.

Se også: Nigeriabreve - nu på dansk

Efter han kom hjem overførte han den 31. maj 500 dollars til en navngiven liberisk mand, og to uger efter 4400 dollars til den samme mand fra sin egen konto - selvom han forklarede, at han var meget bevidst om ikke at efterlade sig spor, så politiet ikke kom på sporet af hans planer om at være med i et militant netværk.

Statsadvokat Svein Holden antydede allerede politiets teori i retten i går.

Afviser klart
- Bare et sidste spørgsmål - lidt generelt. Har du nogensinde været udsat for Nigeria-svindel, spurgte statsadvokat Svein Holden.

- Nej, aldrig, svarede Breivik meget hurtigt.

Iølge politikilder til dagbladet.no er teorien, at Breivik enten var nede for at købe bloddiamanter eller også var han offer for såkaldt nigeria-svindel. De tror ikke på, at han skulle mødes med nogen serbisk krigsforbryder.

Se også: Breivik: To retfærdige udfald: Frifindelse eller dødsstraf

Breivik selv forklarede, at han købte diamant-remedier, såsom diamandvægt, for at få en dækhistorie, og han sagde blot ingen kommentarer til nærmere spørgsmål om, hvorfor han overførte pengene.

- Jeg regner med, at politiet har afhørt alle dem i Liberia. Så I ved det vel, sagde han.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere