Endnu en psykiater skal vurdere Breivik

Modstridende konklusioner om Breiviks tilregnelighed får bistandsadvokater til at indkalde en ny psykiater

Bistandsadvokater i sagen massemorderen Anders Behring Breivik henter hjælp fra endnu en psykiater for at finde ud af, hvorvidt den terrortiltalte Breivik er tilregnelig eller ej.

Beslutningen kommer, efter at to rapporter fra sagkyndige er kommet med modstridende konklusioner om Breiviks tilregnelighed. Det skriver TV2 Norge.

Læs også:

Se også: Breivik gik våbenamok i terrorplanlægning

Specialist i psykiatri Ulrik Malt følger retssagen med et helt specielt formål. Malt er en af Norges førende specialister i psykiatri.

- De har bedt mig om at give en vurdering af det totale billede med henblik på tilregnelighed eller ikke tilregnelighed, siger han til TV2 Norge.

Der ligger to komplet modstridende mentalundersøgelser på bordet. Den seneste konkluderer, modsat den første undersøgelse, at Breivik er strafferetsligt tilregnelig og kan idømmes fængselsstraf.

Læs også:

Se også: Ville halshugge tidligere norsk statsminister

Og bistandsadvokaterne mener derfor, at det er helt afgørende, at få en person ind, som kan forklare, hvorfor de sagkyndige er kommet frem til to helt forskellige konklusioner.

- Vi har indkaldt ham som vidne, fordi vi mener, at han mere uafhængigt af rapporterne kan sige lidt om, hvad der ligger bag diagnoserne, siger bistandsadvokat Cathrine Grøndahl til TV2 Norge.

Bistandsadvokaterne har også bedt Malt vurdere den metode, som de sagkyndige har benyttet.

- Man kunne måske se for sig, at de vil definere disse begreber, så de passer med deres konklusioner, siger Cathrine Grøndahl.

Læs også:Ulrik Malt skal efter planen vidne midt i juni. Han vil ikke kommentere, hvordan han arbejder, og hvad han får ud af sine observationer.

- Aftalen er, at jeg ikke skal give nogle kommentarer. Nu ser jeg på det, og så snakker jeg med bistandsadvokaterne, siger Malt.

Bistandsadvokat Cathrine Grøndahl ser Malts vurdering som et godt supplement.

- Han bliver nok et bidrag i denne interessante og vanskelige debat om psykiatri, siger hun.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere