Hvidhaj dræber mand i populært surf-område

Fem meter lang haj bed benet af en mand i havet nær Cape Town i Sydafrika. Manden mistede livet ved angrebet

(Foto: Sven Thoresen/Yfrog via Twitter)
(Foto: Sven Thoresen/Yfrog via Twitter)

En mand i 20'erne er blevet dræbt af en fem meter lang hvidhaj i populært surfområde nær Cape Town i Sydafrika. Hajen bed benet af den unge mand, da han var ude at surfe.

- Der er ingen andre bidemærker eller rifter på liget af den afdøde mands krop - kun komplet amputation af højre ben. Vi har ikke fundet benet, lyder det i en meddelelse fra Sydafrikas Nationale Havredningsinstitut.

Angrebet fandt sted på en isoleret strand, som især er kendt for at være populær blandt surfere. Området har været lukket siden torsdagens hændelse.

Det er anden gang på et år, at en haj tager livet af et menneske i vandet ved Cape Town.

En mand fra Zimbabwe blev i januar sidste år spist af en haj, som vidner beskrev som værende 'længere end en minibus'.

Talrige hajer trækkes til området på grund af gode muligheder for at finde føde.

På den baggrund har lederne i byen foreslået at sætte et net op, som skal holde hajerne væk. Sådan et net findes allerede i Hong Kong.

Og myndighederne i Sydafrika har længe lovet at sætte ind over for hajproblemet, men et regeringsstøttet projekt er først for nylig blevet søsat og fokuserer mere på årsager end på forebyggelse.

Fra 2000 til 2010 har der rundt om i verden været 715 hajangreb på mennesker. Det svarer til 65 om året i gennemsnit. 54 mennesker har mistet livet. Det svarer til knap fem om året i gennemsnit.

Efter i 2008 ikke at have oplevet et eneste hajangreb tegnede Sydafrika sig i både 2009 og 2010 for en kedelig førsteplads med 14 hajangreb, der resulterede i 6 dræbte.

De tre hajarter hvidhaj, tyrehaj og tigerhaj står bag langt de fleste dødelige angreb.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere