Rollespil var martyriumsgave

Spillede rollespil i 16 timer om dagen et helt år

(AP Photo/Lise Aserud/Scanpix Norway/POOL)
(AP Photo/Lise Aserud/Scanpix Norway/POOL)

Du kan følge dagens retsmøde her på ekstrabladet.dk, hvor vi live-chatter gennem hele retsmødet og svarer på dine spørgsmål. Journalisterne prøver at medtage så mange kommentarer som muligt, men ikke alle kommer med. Breiviks forklaring bliver ikke sendt live på tv efter en beslutning fra retten.

Anders Behring Brevik tog et sabbatår for at spille rollespillet World of Warcraft på fuld tid i 2006.

- Jeg ønskede at gøre noget som martyriumsgave, forklarer han i retten, hvor han lidt irriteret svarer på anklagerens spørgsmål og mener, at han prøver at latterliggøre ham.

- Jeg har egentlig drømt om det hele livet at tage et sabbat-år og gøre det, jeg havde lyst til, forklarer han og sammenligner det med, at andre for eksempel spiller golf.

Se også: Norge sender Breivik-beundrer ud af landet

- Jeg er en person, som ønskede at tage et år fri og spille World of Warcraft, siger Breivik, der igen i dag er iført et sort slips med tynde hvide striber og et sort jakkesæt.

Han spillede 16 timer om dagen i sabbatåret - og i tiden november 2010 til februar 2011 spillede han seks timer om dagen, ifølge udskrifter.

17 timer nytårsaften
- Mellem 2002 og 2006 havde jeg ikke tilladt mig selv at spille i nævneværdig grad. Nu skal jeg spille, til jeg faktisk bliver træt af det. Og så måtte vi tage det, som det kommer, fortæller Breivik og fortsætter:

- Derfor syntes jeg, at jeg havde fortjent det. Specielt med tanke på den forestående selvmordsaktion.

Breivik forklarede, at det var meget belejligt, at han ikke havde nær kontakt med sin omgangskreds i denne periode, fordi han vidste, at han havde en forestående mission.

Se også: Breivik: To retfærdige udfald: Frifindelse eller dødsstraf

- Folk reagerede med forfærdelse og chok. De troede, at jeg var blevet spilafhængig.

Svein Holden spurgte Breivik, om han kunne huske, hvordan han tilbragte den sidste nytårsaften før terroraktionen.

- Jeg ved, hvor du vil hen, svarer Brevik og griner lidt.

Irettesat af anklageren
- Du vil gøre, hvad du kan for at latterliggøre mig. Men i denne fase ønsker jeg at forbrede mig mentalt på at gennemføre en selvmordsaktion, og så står venskab ikke særlig højt, forklarer Breivik, hvorefter statsadvokaten sagde:

- Jeg bed mærke i, at du spillede over 17 timer denne nytårsaften.

Det er dog vigtigt for Breivik at påpege, at det massive spil ikke har noget med terroraktionen 22. juli sidste år at gøre.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere