Bykongen skal tage ansvar for faldulykke

Frank Jensen bør mande sig op og indse, at kommunen har ansvaret for, at et råddent gelænder kostede to unge piger deres fremtid

Overborgmester i København Frank Jensen bør tage et ansvar for, at to teenagepiger styrtede fire meter ned fra Dronning Louises Bro . Gelænderet var nemlig så gennemtæret af rust, at det knækkede, da de lænede sig op ad det.

Det mener forældrene til de to 14-årige piger Frida og Felicia, hvis liv aldrig bliver det samme.

– Det er chokerende, fordi det er så banal en sag. Det er meget uforståeligt, og jeg kan kun undre mig. De burde have taget ansvaret en uge efter, for det er deres rækværk, der er knækket, og de ved, at det var dårlig vedligeholdt, siger Tom Jersø, som er far til Frida.

Se også: Københavns Kommune slipper for straffesag om lam pige

Lænket til en kørestol
Faldet betød, at Frida er blevet lam fra livet og ned, og nu tre måneder efter ulykken stadig er i genoptræning. Slyngveninden Felicia slap med mindre skader og er startet i skole.

Selv om ingen er i tvivl om, at gelænderet ejes af Københavns Kommune, så nægter kommunen at tage ansvaret for ulykken.

Se også: Frank går ind i faldtragedie: Skynd jer!

Frank har tillid til borgmesteren
Og Frank Jensen mener slet ikke, at det er hans bord.

- Forvaltningerne i kommunen er selvstændige, og jeg må ikke bare diktere en løsning af den tragiske sag. Men jeg kan forstå, at teknik- og miljøforvaltningen og borgmester Ayfer Baykal afventer en fuld belysning af sagen, før de tager stilling. Jeg har tillid til, at de finder en god løsning, når sagen er fuldt belyst,’ lyder det i en mail fra Frank Jensen, sendt via hans pressechef.

Det ærgrer forældrene, som slet ikke begriber, at kommunen løber fra det åbenlyse ansvar.

Se også: Faldtragedie i København: Måske erstatning til lam pige

– Jeg ville ønske, at Frank Jensen kom ud som bykonge og sagde, ’ja, vi har sat et hegn op, så folk ikke skal falde ned, og det tager vi ansvaret for’, siger Fridas mor, Birgitte Jersø.

Læs meget mere i Ekstra Bladet i dag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere