Dronningens oppassere tiltalt for voldtægt

Retssag fortsætter torsdag: Danske værnepligtige fra Kongeskibet Dannebrog tiltalt for voldtægt af kvinde under regentparrets sommertogt i Nuuk sidste sommer

Dannebrogs besætning består af ni officerer, syv sergenter, to konstabler og 38 værnepligtige ifølge kongehusets hjemmeside. (Arkivfoto: Per Rasmussen)
Dannebrogs besætning består af ni officerer, syv sergenter, to konstabler og 38 værnepligtige ifølge kongehusets hjemmeside. (Arkivfoto: Per Rasmussen)

To danske unge mænd stod onsdag i dag tiltalt ved Kredsretten i Nuuk for en grov voldtægt mod en efter sigende jævnaldrende grønlandsk kvinde i juli sidste år.

Retsmødet er nu slut for i dag og vil blive genoptaget torsdag morgen.

Ekstra Bladet erfarer, at de danske mænd var værnepligtige på Kongeskibet Dannebrog, der under regentparrets traditionelle sommertogt søndag den 17. juli lagde til kaj i Nuuk.

Sagens anklager, politifuldmægtig Michael Bo Hansen, oplyser overfor Ekstra Bladet, at de to mænd er hentet op fra Danmark til retssagen, som begyndte tirsdag. Han vil hverken be- eller afkræfte, at de tiltalte gjorde tjeneste på kongeskibet.

- Jeg kan ikke bekræfte deres identitet. Det er kutyme i voldtægtssager, lyder forklaringen.

Voldtaget bag container
Men ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der dog tale om to i dag 24-årige mænd, der kommer forskellige steder fra i landet, men aftjente deres værnepligt på kongeskibet sidste år.

I første omgang forsøgte anklageren at skjule de involveredes identitet og datoen for overgrebet, som direkte forbinder sagen med kongeskibets besøg. Men Ekstra Bladet kan nu afsløre ud fra anklageskriftet, at der er tale om grove voldtægtsanklager. En voldtægt, som fandt sted natten mellem den 17. og 18. juli sidste år i Nuuk.

Efter et besøg på et værtshus i byen, hvor de to værnepligtige - der grundet regentparrets 'private dag' 18. juli formentligt for en stund kunne glemme pligterne på skibet med en tur i byen - mødte den grønlandske kvinde, hev de hende hen bag ved en container i nærheden. Her fik kvinden revet bukser og trusser af.

Forsvar: Hun gjorde det frivilligt
Først holdt den ene mand kvindens overkrop fast, mens den anden gennemførte fuldbyrdet samleje. Siden blev overgrebet gentaget med omvendt rollefordeling mellem mændene, fremgår det af anklageskriftet. Men her stoppede Dannebrogs udsendte angiveligt ikke. Af anklageskriftet fremgår det, at begge også voldtog kvinden analt, før de lod hende ligge og løb fra stedet.

I går nægtede de to tiltalte sig skyldige i voldtægt, men erkendte at have haft sex med hende. Det var kvinden frivilligt gået med til, lød det i retten

I morgen fortsætter retsmødet med afhøring af et vidne via videolink fra Danmark og muligvis de to parters procedure. ekstrabladet.dk følger sagen.

Ved du noget om voldtægts-sagen fra Nuuk, så sms/mms 1224 (almindelig sms-takst) eller mail til 1224@eb.dk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere