Pilrådden bus fik lov at køre hjem

Skrotningsmoden bus fra Østjydsk Turistbusser fyldt med gymnasieelever standset i færdselsrazzia

Selv om det tyske færdselspoliti i går udstedte kørselsforbud,  fik den skrotningsmodne turistbus alligevel lov at køre de 170 km op gennem Jylland til sin garage i Aarhus. (Foto: Karsten Sörensen)
Selv om det tyske færdselspoliti i går udstedte kørselsforbud, fik den skrotningsmodne turistbus alligevel lov at køre de 170 km op gennem Jylland til sin garage i Aarhus. (Foto: Karsten Sörensen)

Selv om det tyske færdselspoliti i går udstedte kørselsforbud på motorvej E45 lige syd for grænsen, fik en skrotningsmoden turistbus alligevel fået lov at køre de 170 km op gennem Jylland til sin garage i Aarhus.

I bussen befandt sig omkring 20 århusianske gymnasieelever, der var på vej hjem fra et par dages udvekslingstur i Nordtyskland.

Bussen fra Østjydsk Turistbusser i Viby ved Aarhus blev i går eftermiddag standset i en stor færdselsrazzia på motorvejen syd for Flensborg. Da de tyske politifolk fandt to totalt nedslidte dæk uden den mindste antydning af dækmønster, og da der samtidig dryppede dieselolie ned på asfalten, blev bussen omgående tilbageholdt.

Meget dårlig stand
– Køretøjet var i usædvanlig dårlig stand. Der var så mange fejl, at det var uforsvarligt at lade den køre videre, siger Hanspeter Schwartz fra Forbundspolitiet til Ekstra Bladet.

Efter en time eskorterede tysk politi imidlertid den skrotningsmodne turistbus til et værksted i Padborg, hvor der blev monteret nye dæk.

Ekstra Bladet var i går i forbindelse med Østjydsk Turistbusser i Viby, men her ville man end ikke røbe, hvilket gymnasium, der havde lejet bussen.

– Vi har ikke tid til at tale med journalister. Farvel, lød det.

Politiassistent Tim Wulff fra Padborg deltog som observatør for dansk politi ved færdselsrazziaen. Han siger til Ekstra Bladet, at Viby-vognmanden vil få påbud om at få bussen synet.

1 af 2 Der var ikke antydningen af dækmønster på bussens dæk. (Foto: Karsten Sörensen)
2 af 2 Selv om det tyske færdselspoliti i går udstedte kørselsforbud, fik den skrotningsmodne turistbus alligevel lov at køre de 170 km op gennem Jylland til sin garage i Aarhus. (Foto: Karsten Sörensen)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere