Heidi og Bjarne dræbt med 23 skud

Gal dobbeltmorder affyrede i alt 32 skud: Bjarne døde af skud i halsen og Heidi af forblødning i benet

Heidi Nielsen blev ramt af i alt 10 skud, mens Bjarne Johansen blev ramt af i alt 13 skud. (Foto: Per Rasmussen)
Heidi Nielsen blev ramt af i alt 10 skud, mens Bjarne Johansen blev ramt af i alt 13 skud. (Foto: Per Rasmussen)

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): I alt 32 skud blev affyret på det område i Tusindårsskoven, hvor Heidi Nielsen og Bjarne Johansen blev dræbt den 13. april sidste år.

Her til formiddag fremlagde vicestatsadvokat Claus Guldbrand sagen om det makabre dobbeltdrab af ægteparret fra Sanderum. Blandt andet gennemgik han de tekniske spor og effekter, som politiet fandt på gerningsstedet.

I alt fandt politiet 32 patronhylstre på græsarealet i umiddelbar nærhed af de to lig, der lå på ryggen med kort afstand mellem hinanden, dræbt af adskillige skud fra - kom det frem - mere end en halv meters afstand.

Læs også: Kaldte Heidi og Bjarne for aber

Skød løs fra mindst en halv meters afstand
Ægteparret blev sammenlagt dræbt med ikke færre end 23 skud. Obduktionen af Bjarne Johansen og Heidi Nielsen har vist, at Bjarne blev ramt med i alt 13 skud. Ét skud i halsrygsøjlen har formentligt været det dræbende skud og ifølge anklager Claus Guldbrand døde den 53-årige læge på stedet.

Lommer til hans jakke var lynet op og indenfor hans jakke, var kun et dæksel tilbage fra det Nikon-kamera, som Bjarne Johansen altid gik rundt med. Et kamera, som i kraft af at være blevet stjålet fra de døde allerede har og også forventes at spille en afgørende rolle, senere under retssagen.

Læs også: Mejet ned af løbende skydegalning

Heidi ramt af ti skud
Heidi Nielsen havde i alt 10 skudlæsioner i kroppen. Blandt andet i kinden, skulder og bryst, men et skud i benet har formentligt været det dødelige skud.

- Hun blev ramt i en hovedblodåre i benet og døde af forblødning, men var også død på stedet, lød opsummeringen fra obduktionserklæringen, forklarede anklageren.

Kort forinden blev nævninge, dommere og tiltalte fremvist en film taget fra gerningsstedet umiddelbart efter at ligene blev fundet af en hundelufter den 14. april.

Se også: Video af den formodede dobbeltmorder

Fortrak ikke en mine under video
Lidt over halv ti i morges blev begge tiltalte brødre ført ind i retslokalet. Vincent Smith iført en marineblå træningstrøje, skaldet og med briller. Lillebror Michael Martinsen iført helt samme træningstrøje bare i rød og flankeret af en colaflaske i hånden.

I flere minutter måtte de sidde - mandsopdækket af hver sin forsvarer samt af i alt fire betjente - før retssagen gik i gang. Under fremvisningen af af videoen fra gerningsstedet, hvor ligene også blev vist - og som ikke var mulig at se for pressen og tilhørerne - trak ingen af dem en mine.

Vincent Smith nægtede sig som det første ved retssagens begyndelse skyldig i anklagerne om dobbeltdrabet, mens lillebror Michael Martinsen nægtede sig skyldig i samtlige anklager mod ham, som også omfatter overtrædelse af våben og narkotikaloven.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere