Trayvons drabsmand stillet for dommer

Den amerikanske vagtmand, der er sigtet for uagtsomt manddrab på en sort teenager, har vist sig i retten.

Vagtmanden George Zimmermann, der er sigtet for uagtsomt manddrab på en sort teenager i Florida, har for første gang stået overfor en dommer i sagen, hvor han nægter sig skyldig.

Under en retshøring meddelte dommeren torsdag, at den formelle anklage først vil blive præsenteret under det første retsmøde i sagen den 29. maj, hvor Zimmerman samtidig får mulighed for at anmode om kaution.

George Zimmermans advokat Mark O'Mara siger imidlertid, at han i første omgang ikke vil forsøge at få sin klient løsladt mod kaution, da "det vil kunne opildne til vrede" omkring sagen.

Se også: Dræbende vagtmand: Klar til at melde sig selv

Det var 28-årige Zimmermans første offentlige optræden, siden han skød og dræbte den ubevæbnede 17-årige Trayvon Martin i slutningen af ??februar i byen Sanford, en forstad til Orlando.

Med kortbarberet hår og skæg gik Zimmerman ind i retten iført håndjern og en kortærmet grå fængselsdragt.

Blot to gange i løbet af sin fem minutter lange optræden talte Zimmerman til dommeren, da han svarede "yes sir" til dommerens spørgsmål om, hvorvidt det var hans første optræden i en retssal i forbindelse med sigtelsen, og om Mark O'Mara er hans advokat.

Se også: Tusinder protesterer mod dræbende vagt

Zimmerman, der er selverklæret vagtmand, patruljerede i sit nærområde som frivillig i et naboværn, da drabet fandt sted.

Han hævder selv, at han skød Trayvon Martin i selvforsvar, men hans telefonsamtale med politiet den skæbnesvangre aften efterlader imidlertid et noget andet indtryk.

Trayvon bevægede sig langsomt, han kiggede sig omkring og virkede som om, han var påvirket af stoffer, sagde Zimmerman, der ignorerede politiets råd om at holde sig på afstand af teenageren, der hverken var påvirket eller bevæbnet.

Det var fjerde gang i løbet af det seneste år, at Zimmerman kontaktede politiet under sin vagtrunde for at informere om sorte personer, der virkede "mistænkelige".

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere