Likvideret kendispusher i sag om 50 kilo hash

Strid om betaling kan være drabsmotiv på Rigmor Zobels pusher

Andreas Dybdahl blev likvideret i entreen til sin lejlighed i Københavns Nordvest-kvarter.
Andreas Dybdahl blev likvideret i entreen til sin lejlighed i Københavns Nordvest-kvarter.

50 kilo hash – eller strid om betaling for samme – kan spille en central rolle i sagen om likvideringen af Kendispusheren Andreas Dybdahl, erfarer ekstrabladet.dk.

Andreas Dybdahl, 36, der blandt andet leverede kokain til Rigmor Zobel, blev likvideret om morgenen omkring klokken 06.30 tidligere i år. På klos hold blev han ramt af serie skud i entreen til sin lejlighed, efter han havde lukket op for gerningsmanden.

Læs her: Næppe dræbt på grund af narkogæld

Alt tyder derfor på, at han kendte pistolmanden i forvejen. Han havde måske endda en aftale med ham.

Følte sig ikke truet
Og mens gerningsmanden målrettet kom for at dræbe Dybdahl, tyder intet på, at Dybdahl følte sig truet på livet. Det har politiet tidligere meldt ud i forbindelse med efterforskningen.

23. marts blev en 33-årig mand anholdt og sigtet for drabet. Ud over likvideringen er den 33-årige også sigtet for i en periode på mindst to måneder frem til drabet at have leveret godt et halvt kilo kokain til kendispusheren.

Læs her: Koldblodig morder efterlod sig få spor

Men selv om Dybdahl eventuelt kan have stået i gæld for den leverede kokain, var det dog næppe nok til at være motiv for drabet.

Hash og penge
Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger kan sagen nemt handle om langt mere narko eller hash end, der er nævnt i sigtelsen. Leveringerne kan også være flydt den anden vej - altså fra Dybdahl til den sigtede. Eller kredsen omkring den sigtede.

Det er her, de 50 kilo hash eventuelt kommer ind i billedet. Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger kan Dybdahl på et eller andet tidspunkt have håndteret den store mængde hash, og motivet kan derfor bunde i strid om betaling for de 50 kilo.

Læs her: Dræbt pusher var Jokerens tøjmand

Den sigtede 33-årige, der nægter sig skyldig, er kendt som HA-håndlanger fra rockergaden Jægerborggade på Nørrebro. Han er desuden kendt for en bred vifte af kriminalitet. Blandt andet hash og narko.

Hos afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi, vil man ikke kommentere Ekstra Bladets oplysninger.

Ville sælge smykker
Andreas Dybdahl var i pengenød i tiden frem op til drabet - det erfarer ekstrabladet.dk fra kilder tæt på den dræbte. Blandt andet forsøgte han blandt andet at afsætte en tung guldkæde.

Selv om Dybdahl var en populær herre - også hos kvinderne - har politiet for længst stødt tesen om jalousi-drab i graven.

Motivet skal i stedet findes i narkoverdenens beskidte spil, har politiet tidligere meldt ud.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere